POČELI IZBORI U VELIKOJ BRITANIJI! Da li će Džonson platiti cenu SKANDALA?
Boris Džonson, Foto: AP

izbori

POČELI IZBORI U VELIKOJ BRITANIJI! Da li će Džonson platiti cenu SKANDALA?

Džonson je, tokom posete aerodromu Sautempton poslednjeg dana pre otvaranja birališta, istakao da je „apsolutno uveren” da ima „pravu agendu za zemlju”

Objavljeno: 16:54h

Birači su jutros izašli na birališta da glasaju na lokalnim izborima širom Ujedinjenog Kraljevstva.

Da li će platiti cenu za tzv. Saga oko vrata u Dauning stritu, u kojoj su premijer Boris Džonson i kancelar Riši Sunak kažnjeni zbog kršenja zakona o korona virusu?

Džonson je, tokom posete aerodromu Sautempton poslednjeg dana pre otvaranja birališta, istakao da je „apsolutno uveren” da ima „pravu agendu za zemlju”. Lider laburista Keir Starmer iskoristio je svoj predizborni miting da istakne ono što je nazvao "konstantnim kapljem nemorala i skandala" u administraciji Džonsona.

Torijevci pogođeni nizom kontroverzi

Osim Partigejta, Torijevci su pogođeni nizom kontroverzi. Bivši poslanik Vejkfilda Imran Nasir Ahmada Kan proglašen je krivim za seksualno zlostavljanje tinejdžera, a veteran Nil Periš podneo je ostavku pošto je priznao da je gledao pornografiju u donjem domu parlamenta.

U Engleskoj će više od 4.000 odbornika u 146 saveta učestvovati na izborima u velikim gradovima uključujući Lids, Mančester, Birmingem i sva 32 okruga Londona. Sva 32 veća u Škotskoj i sva 22 u Velsu takođe će održati izbore, a birališta se zatvaraju u 22 sata.

1 / 7 Foto: Profimedia

U međuvremenu, visoke tenzije su visoke u Severnoj Irskoj, gde se birači pozivaju da izaberu 90 članova zakonodavne skupštine u 18 izbornih jedinica. Istraživanja javnog mnjenja pokazuju da će Šin Fejn verovatno pobediti, a ankete pokazuju da podrška Alijansi raste.

Bonus video:

09:56

ADVOKATI ZORANA MARJANOVIĆA IZNELI DETALJE ŽUSTRE RASPRAVE U SUDNICI: Dokazi postoje, evo šta se dešavalo u sudnici

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.