ŽENA NA ČELU CRNOGORSKOG PARLAMENTA! Danas izbor nove vlade Crne Gore (VIDEO)
Danijela Đurović, Foto: Printscreen/Youtube/Skupština Crne Gore

U TOKU SEDNICA NA CETINJU

ŽENA NA ČELU CRNOGORSKOG PARLAMENTA! Danas izbor nove vlade Crne Gore (VIDEO)

Skupština Crne Gore novu vladu bira tri meseca nakon što je odlazećoj premijera Zdravka Krivokapića izglasano nepoverenje početkom februara

Objavljeno: 15:54h

Na Cetinju se danas održava sednica Skupštine Crne Gore, na kojoj bi trebalo da bude izabrana nova manjinska vlada, koju je predložio mandatar Dritan Abazović.

Poslanica SNP-a Danijela Đurović izabrana je za predsednicu Skupštine.

Za izbor Đurović glasalo je 45 poslanika, dok su protiv bila tri.

Danas se bira nova vlada

Nova vlada će, kako je predloženo, imati 18 resora, četiri potpredsednika i dva ministra bez portfelja.

Poslanici Demokratskog fronta neće prisustvovati današnjem zasedanju, jer predloženu vladu smatraju nelegitimnom, rekao je poslanik ovog saveza Slaven Radunović.

On je rekao da poslanici DF-a neće prisustvovati današnjem zasedanju i zbog nedavnog kamenovanja autobusa u kojem su bila deca iz Nikšića, samo zato što su pevali i igrali kolo ispred Cetinjskog manastira.

Lider Demokratske Crne Gore i bivši predsednik Skupštine Aleksa Bečić rekao je da očekuje da će u Crnoj Gori vrlo brzo biti raspisani vanredni parlamentarni izbori.

Bivši predsednik Skupštine Aleksa Bečić
Bivši predsednik Skupštine Aleksa Bečićfoto: Printscreen/Youtube

- Ko nije ucenjen izabraće izbore. Dritan Abazović kaže da je to gubljenje vremena, a ustvari oni se plaše suda građana. Većina građana smatra da su novi izbori najbolje rešenje. Videćete na šta će ličiti ta nelegalna vlada pod aminom DPS-a (Mila Ðukanovića). Biće komplikacija - rekao je Bečić u intervjuu za Radio-televiziju Herceg Novi.

Predsednik Socijaldemokrata Damir Šehović je rekao da ova stranka neće glasati za 43. vladu Crne Gore, mandatara Abazovića, a kao glavni razlog je naveo učešće Socijalističke narodne partije (SNP) u novoj izvršnoj vlasti, koju je, kako tvrdi, u konsulataciju sa socijalistima komponovao srpski predsednik Aleksandar Vučić.

Šehović tvrdi da je formalni predlagač nove vlade Dritan Abazović, a suštinski Vladimir Joković (SNP), "uz konsultaciju sa Aleksandrom Vučićem".

1 / 4 Foto: Profimedia

Skupština Crne Gore novu vladu bira tri meseca nakon što je odlazećoj premijera Zdravka Krivokapića izglasano nepoverenje početkom februara.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.