POLICIJA ORDINIRA PO ŠKOLAMA U CRNOJ GORI: Ovo je stanje nakon dojave o bombi
Policija / Ilustracija, Foto: Profimedia

NAPETO

POLICIJA ORDINIRA PO ŠKOLAMA U CRNOJ GORI: Ovo je stanje nakon dojave o bombi

Policija je evakuisala gotovo 200 institucija, a tokom pregleda nije pronašla ništa sumnjivo

Objavljeno:

Nastava u svim crnogorskim školama jutros se odvija po redovnom rasporedu jer Upravi policije za sada nisu prijavljivani novi slučajevi uznemirujućih poruka, koje su juče u samo nekoliko sati ispraznile školske klupe, vrtiće.

Crnogorske obrazovne institucije, prema planu UP, jutros obilaze patrole službenika UP razgovaraju sa zaposlenim u školama i vrtićima, pojašnjavajući da im se svako sumnjivo ponašanje odmah prijavi.

Preventivne mere policija je uvela nakon jučerašnjeg novog talasa uznemirujućih poruka i pretnji deci u školama, a koje su stigle na zvanične mejlove brojnih institucija u Crnoj Gori, zbog čega je doneta odluka da se prekine nastava i rad u svim obrazovnim ustanovama.

U pretećim mejlovima, za sada nepoznata osoba ili više njih, navodi da je na “teritoriji škole podmetnuto mnogo bombi”.

Policija je evakuisala gotovo 200 institucija, a tokom pregleda nije pronašla ništa sumnjivo.

Istražitelji putem međunarodne pomoći proveravaju odakle su stigle pretnje, koja organizacija ili pojedinac je odgovoran za seriju uznemiravanja ali i šta je cilj ovakvog delovanja.

Pretnje da su postavljene eksplozivne naprave, putem elektronske pošte širom države poslate su na adrese 178 obrazovnih institucija, 12 opština i po jedne Službe zaštite i spasavanja, Centra bezbednosti i Komunalne policije.

(Espreso/telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.