DANAS JE IZBOR NOVE VLADE CRNE GORE: Poslanici dolaze na Cetinje
crnogorska zastava, Foto: Profimedia

STIŽU

DANAS JE IZBOR NOVE VLADE CRNE GORE: Poslanici dolaze na Cetinje

Nova vlada će, kako je predloženo, imati 18 resora, četiri potpredsednika i dva ministra bez portfelja

Objavljeno:

Na Cetinju će danas biti održana sednica Skupštine Crne Gore, na kojoj bi trebalo da bude izabrana nova manjinska vlada, koju je predložio mandatar Dritan Abazović, a poslanici su nešto pre podneva počeli da pristižu u zgradu Prestonice, u kojoj će sednica biti održana.

Nova vlada će, kako je predloženo, imati 18 resora, četiri potpredsednika i dva ministra bez portfelja.

Poslanici Demokratskog fronta neće prisustvovati današnjem zasedanju, jer predloženu vladu smatraju nelegitimnom, rekao je poslanik ovog saveza Slaven Radunović.

On je rekao da poslanici DF-a neće prisustvovati današnjem zasedanju i zbog nedavnog kamenovanja autobusa u kojem su bila deca iz Nikšića, samo zato što su pevali i igrali kolo ispred Cetinjskog manastira.

Lider Demokratske Crne Gore i bivši predsednik Skupštine Aleksa Bečić rekao je da očekuje da će u Crnoj Gori vrlo brzo biti raspisani vanredni parlamentarni izbori.

- Ko nije ucenjen izabraće izbore. Dritan Abazović kaže da je to gubljenje vremena, a ustvari oni se plaše suda građana. Većina građana smatra da su novi izbori najbolje rešenje. Videćete na šta će ličiti ta nelegalna vlada pod aminom DPS-a (Mila Ðukanovića). Biće komplikacija - rekao je Bečić u intervjuu za Radio-televiziju Herceg Novi.

Dritan Abazović
foto: Profimedia

Predsednik Socijaldemokrata Damir Šehović je rekao da ova stranka neće glasati za 43. vladu Crne Gore, mandatara Abazovića, a kao glavni razlog je naveo učešće Socijalističke narodne partije (SNP) u novoj izvršnoj vlasti, koju je, kako tvrdi, u konsulataciju sa socijalistima komponovao srpski predsednik Aleksandar Vučić.

Šehović tvrdi da je formalni predlagač nove vlade Dritan Abazović, a suštinski Vladimir Joković (SNP), "uz konsultaciju sa Aleksandrom Vučićem".

Skupština Crne Gore novu vladu bira tri meseca nakon što je odlazećoj premijera Zdravka Krivokapića izglasano nepoverenje početkom februara.

(Espreso/telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.