BLINKEN POSLAO JASNU PORUKU: Na Ukrajini je da odluči da li će preduzimati VOJNE AKCIJE VAN SVOJIH GRANICA
Entoni Blinken, Foto: Profimedia

JASAN JE

BLINKEN POSLAO JASNU PORUKU: Na Ukrajini je da odluči da li će preduzimati VOJNE AKCIJE VAN SVOJIH GRANICA

Odlučni smo da im obezbedimo ono što im je potrebno da se izbore sa ruskom agresijom i da potisnu Ruse iz zemlje

Objavljeno:

Na Ukrajini je da odluči hoće li da preduzima vojne akcije izvan svojih granica, rekao je danas američki državni sekretar Entoni Blinken obraćajući se podkomitetu američkog Senata za državne, inostrane operacije i srodne aktivnosti.

- Odlučni smo da im obezbedimo ono što im je potrebno da se izbore sa ruskom agresijom i da potisnu Ruse iz zemlje. Drugo pitanje je da li bi Ukrajinci trebalo da preduzimaju akcije i izvan svojih granica - rekao je Blinken i ponovio da je od vitalnog značaja da se učini sve što je potrebno za odbranu od ruske agresije, prenosi TAS.

Ranije danas, šef ruskog istražnog komiteta Aleksandar Bastrikin dao je uputstva da se dokumentuju dokazi o legalnim aktivnostima ukrajinskih oružanih snaga u ruskim regionima Kursk i Voronjež.

1 / 4 Foto: Profimedia

Rano jutros je oboren mali ukrajinski izviđački dron u blizini grada Voronježa, a sinoć je jedna ukrajinska bespilotna letelica presretnuta u regionu Kursk. Ova dva incidenta su izazvala brojne žrtve i materijalnu štetu u pomenutim regionima Ruske Federacije.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.