PRVA KINESKA KOMPANIJA KOJA NAPUŠTA RUSIJU! Ne žele da se njihovi proizvodi koriste u borbama
Ilustracija, Foto: EPA/DAVE HUNT

dronovi

PRVA KINESKA KOMPANIJA KOJA NAPUŠTA RUSIJU! Ne žele da se njihovi proizvodi koriste u borbama

Portparol ÐI-ja je rekao danas da je obustava poslovanja u Rusiji i Ukrajini „nije izjašnjavanje kompanije o bilo kojoj zemlji, već manifestacija našim principa"

Objavljeno:

Kineski div za proizvodnju dronova ĐI Tehnolodžis (DJI Technologies) saopštio je danas da će privremeno obustaviti poslovanje u Rusiji i Ukrajini kako bi osigurao da se njihovi proizvodi ne koriste u borbama.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

To je prva velika kineska kompanija koja je, kako navodi Rojters, odlučila da zbog rusko-ukrajinskog sukoba zaustavi prodaju u Rusiji.

Ukrajinski zvaničnici i građani optužili su ÐI da iz te kompanije cure podaci u Rusiji o ukrajinskoj vojsci, što su trvrdnje koje je najveći svetski proizvođač dronova za industrijsku upotrebu i stanovništvo odbacio kao "potpuno lažne".

Portparol ÐI-ja je rekao danas da je obustava poslovanja u Rusiji i Ukrajini „nije izjašnjavanje kompanije o bilo kojoj zemlji, već manifestacija našim principa".

- ÐI se gnuša bilo kakave upotrebe naših dronova za nanošenje štete, i privremeno obustavljamo prodaju u ovim zemljama kako bismo osigurali da niko ne koristi naše dronove u borbama, rekao je on.

1 / 8 Foto: Profimedia

Jedan predstavnik kineske kompanije je prošlog meseca rekao da je ÐI upoznat sa snimkom objavljenim na internetu koji sugeriše da ruska vojska koristi njihove proizvode u borbi, ali da to ne može da potvrdi pošto kompanija nema kontrolu nad upotrebom njenih proizvoda.

Bonus video:

05:01

BRZE VESTI 27.04.2022. 15:55

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.