BELORUSIJA UVODI NOVI ZAKON?
Ilustracija, Foto: Profimedia

kazna

BELORUSIJA UVODI NOVI ZAKON?

Oni preduzimaju radnje na sprečavanju rada železničke opreme i pruga. To su objekti od strateškog značaja

Objavljeno:

Belorusija pokušava da uvede zakon za kažnjavanje „pokušaja terorističkih napada” nakon što su proukrajinski aktivisti pokušali da sabotiraju delove železnice.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

Aktivisti su to uradili kako bi ruskim snagama otežali slanje vojne opreme u Ukrajinu radi invazije, prenosi Gardijan.

Donji dom beloruskog parlamenta odobrio je izmene krivičnog zakona u dva čitanja, javila je beloruska agencija Belta. Promene sada moraju biti potvrđene u gornjem domu parlamenta, a pre nego što zakon stupi na snagu, treba da potpiše beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko, jedan od retkih saveznika ruskog predsednika Vladimira Putina.

„Za takve terorističke akcije nema opravdanja“

Vladimir Andrejčenko, predsednik Donjeg doma parlamenta, aludirajući na železničku sabotažu, rekao je: „Destruktivne snage nastavljaju sa terorističkim i ekstremističkim aktivnostima koje pokušavaju da uzdrmaju Belorusiju i izazovu nestabilnost i sukobe.

"Oni preduzimaju radnje na sprečavanju rada železničke opreme i pruga. To su objekti od strateškog značaja. Za takve terorističke akcije nema opravdanja", rekao je on.

1 / 8 Foto: Profimedia

Podsetimo, Rusija je iskoristila Belorusiju za neuspešan napad sa svoje teritorije, čiji je cilj bio da opkoli i zauzme Kijev u prvoj fazi invazije. Minsk negira umešanost u sukob.

Bonus video:

05:39

BRZE VESTI 27.04.2022. 14:55

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.