RUSIJA DIREKTNO OPTUŽENA! Savetnik Zelenskog izneo TEŠKE tvrdnje
Ilustracija, Foto: Profimedia

TENZIJE NE JENJAVAJU

RUSIJA DIREKTNO OPTUŽENA! Savetnik Zelenskog izneo TEŠKE tvrdnje

Oglasio se savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak

Objavljeno:

Mihail Podoljak optužio je danas Rusiju da pokušava da destabilizuje samoproglašeni region Pridnjestrovlja u Moldaviji nakon serije eksplozija u toj oblasti.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

"Ako sutra padne Ukrajina, ruske trupe će biti pred kapijama Kišinjeva. Dobre vesti: Ukrajina će definitivno obezbediti stratešku bezbednost regiona. Ali moramo zajedno da radimo", objavio je na Tviteru savetnik ukrajinskog predsednika Volodomira Zelenskog.

Podsetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova nepriznate Pridnjestrovne Moldavske Republike je danas saopštilo o dve eksplozije u selu Majak Grigoriopoljskog rejona, usled čega su onesposobljene dve najmoćnije antene radio centra koji emituje ruski radio.

„U rano jutro 26. aprila u selu Majak Grigoriopoljskog rejona odjeknule su dve eksplozije: prva u 6.40, druga – u 7.05 (poklapa se sa moskovskim vremenom – prim. aut.)“, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Pridnjestrovlja na Telegram kanalu, prenose RIA novosti.

Kako navodi agencija, na lice mesta su upućeni policajci i hitne službe. Grigoriopoljska policija ogradila je teritoriju radio-televizijskog centra Majak, a Ministarstvo odbrane počelo je da ispituju sve objekte PRTC-a (Pridnestrovski radio-televizijski centar). Prema prvim informacijama niko od stanovnika nije povređen, prenosi Rojters.

"Do 9 sati, poznato je da su dve najmoćnije antene bile u kvaru: jedna megavatna, druga polumegavatna. Obe su prosile radio Ruske Federacije. Niko od zaposlenih u PRTC-u i meštana nije povređen", navelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova nepriznatog Pridnjestrovlja.

PRTC je Pridnestrovski radio-televizijski centar. Ovo je jedan od 14 radio-predajnih centara bivšeg SSSR-a. Signal iz PRTC-a može se preneti u SAD, Bliski istok i Latinsku Ameriku. Radio centar je izgrađen krajem šezdesetih godina prošlog veka.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.