OGLASIO SE BLINKEN NAKON SKRIVENOG SASTANKA U KIJEVU!
Entoni Blinken, Foto: EPA

AMERIČKI DRŽAVNI SEKRETAR

OGLASIO SE BLINKEN NAKON SKRIVENOG SASTANKA U KIJEVU!

On je istakao da je ovo bio važan trenutak za detaljne razgovore licem u lice o izuzetnoj podršci koja je Ukrajini pružena – bezbednosnoj, ekonomskoj, humanitarnoj

Objavljeno: 09:25h

Američki državni sekretar Entoni Blinken govorio je na granici Poljske i Ukrajine o svom sastanku u Kijevu sa američkim ministrom odbrane Lojdom Ostinom i zvaničnicima Ukrajine, uključujući predsednika Volodimira Zelenskog i ministra spoljnih poslova Dmitrija Kulebu.

- Imali smo priliku da direktno pokažemo našu snažnu stalnu podršku ukrajinskoj vladi i ukrajinskom narodu. Ovo je, po našem mišljenju, bio važan trenutak da budemo tamo. Važan trenutak za Ukrajinu, za rat - rekao je Blinken.

On je istakao da je ovo bio važan trenutak za detaljne razgovore licem u lice o izuzetnoj podršci koja je Ukrajini pružena – bezbednosnoj, ekonomskoj, humanitarnoj.

1 / 5 Foto: Profimedia

- Kao i o ogromnom pritisku koji vršimo na Rusiju, a zatim da razgovaramo u detalje o tome kako to prenosimo napred na svim tim frontovima. Rekao bih da je, ne stavljajući reči u usta, predsednik Zelenski izrazio duboku zahvalnost za liderstvo predsednika Bajdena i za neverovatnu velikodušnost i podršku američkog naroda. Zauzvrat, izrazili smo duboko divljenje njegovom vođstvu i izuzetnoj hrabrosti Ukrajinaca da se suprotstave i potiskuju ovu rusku agresiju - Blinken je rekao medijima.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.