PUTINOVA PORUKA: Razgovor sa Zelenskim samo posle konkretnih rezultata
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

putin

PUTINOVA PORUKA: Razgovor sa Zelenskim samo posle konkretnih rezultata

U razgovoru sa Putinom, Mišel je naglasio neprihvatljivost ruskog rata i detaljno izložio "troškove" sankcija koje Evropska unija nameće Rusiji, kazao je neimenovani zvaničnik

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je predsedniku Evropskog saveta Šarlu Mišelu da će voditi direktne razgovore sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim samo ako tekući razgovori između dve zemlje donesu konkretne rezultate, saopštio je danas Kremlj.

Putin je rekao Mišelu da Kijev pokazuje da nije spreman da traži obostrano prihvatljiva rešenja i optužio ukrajinsku stranu da je nedosledna u pregovorima, preneo je Rojters.

Šarl Mišel pozvao je danas u telefonskom razgovoru predsednika Rusije Vladimira Putina da direktno stupi u kontakt sa svojim ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim i pozvao na prekid vatre u Ukrajini, izjavio je zvaničnik EU. U razgovoru sa Putinom, Mišel je naglasio neprihvatljivost ruskog rata i detaljno izložio "troškove" sankcija koje Evropska unija nameće Rusiji, kazao je neimenovani zvaničnik. Mišel je, takođe, pozvao na prekid vatre povodom predstojećeg pravoslavnog Uskrsa i na osiguravanje bezbednog prolaza za civile koji žele da napuste opkoljene gradove kao što je Mariupolj.

1 / 9 Foto: Profimedia, EPA-EFE

Rusija je spremna da prekine vatru kako bi omogućila borcima u čeličani Azovstal u ukrajinskom lučkom gradu Marijupolju da napuste fabriku zajedno sa svim civilima koji su još tamo, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije, prenosi Rojters, pozivajući se na RIA Novosti.

Ministarstvo je navelo da su tvrdnje Ukrajine i nekih zapadnih zemalja da Rusija sprečava civile da napuste grad neosnovane.

Bonus video:

00:30

Preminula majka Zorana Marjanovića

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.