POZNATI BIZNISMEN OSUĐEN NA 20 GODINA: Bičevao radnika koji je BIO VEZAN ZA STUB!
Ilustracija, Foto: Profimedia

užas

POZNATI BIZNISMEN OSUĐEN NA 20 GODINA: Bičevao radnika koji je BIO VEZAN ZA STUB!

Tužioci su, međutim, tvrdili da su žrtve prihvatile njegove isplate samo zato što su „bile traumatizovane i plašile su ga se“

Objavljeno:

Kineskog biznismena je sud u Ruandi optužio za mučenje i osudio ga na 20 godina zatvora nakon što je prošle godine snimljen kako tuče lokalnog radnika koji je bio vezan za stub.

Na 12 godina zatvora osuđen je i Renzaho Aleksis, muškarac iz Ruande kojeg sud smatra saučesnikom u premlaćivanju.

Sudija Žak Kanjarukiga rekao je da je Sun „mučio žrtve i izrekao telesno kažnjavanje sa zlonamernom namerom, a ovo je težak zločin“.

Suna su, inače, tužioci, optužili za napad na četiri osobe, ali je on priznao samo napad na dvoje radnika. Rekao je da ih je tukao jer je bio „frustriran i dosta im je da stalno kradu minerale“. Svedoci su na sudu rekli da su radnici za koje se sumnja da su krali od Suna bili vezani i bičevani.

Sun, menadžer rudnika koji proizvodi kasiterit u okrugu Ruciro, rekao je da su njegove dve žrtve dobile odštetu od više od milion ruandskih franaka (oko 1.000 dolara) i pismo za pomirenje.

Tužioci su, međutim, tvrdili da su žrtve prihvatile njegove isplate samo zato što su „bile traumatizovane i plašile su ga se“.

U saopštenju, portparol kineske ambasade u Ruandi je napisao: „Kineska ambasada u Ruandi je primila k znanju nedavnu presudu ruandskog suda o 20 godina zatvora u vezi sa kineskim državljaninom. Ambasada uvek traži od kineskih građana u Ruandi da se pridržavaju lokalnih zakona i propis".

Sun može da se žali višem sudu, kaže portparol sudova u Ruandi Harison Mutabazi.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.