Predsednik Si odgovorio na pismo britanskih učenika o klimatskim promenama: Planeta Zemlja je poput velike porodice
Foto: Kineska medijska grupa

ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

Predsednik Si odgovorio na pismo britanskih učenika o klimatskim promenama: Planeta Zemlja je poput velike porodice

Si je rekao da kineske škole na svim nivoima i svih kategorija pridaju veliki značaj obrazovanju o ekološkoj civilizaciji

Objavljeno:

Kineski predsednik Si Đinping nedavno je odgovorio na pismo učenika škole Fransis Holand u Britaniji na temu klimatskih promena.

„Planeta Zemlja je poput velike porodice, a čitavo čovečanstvo je kao jedna zajednica“, rekao je Si.

Si je rekao da pridaje veliki značaj rešavanju klimatskih promena i naglasio je viziju ’bistrih voda i bujnih planina’ kao neprocenjivo bogatstvo“, što je postalo konsenzus u današnjoj Kini.

„Kineska vlada okuplja čitavo društvo da zaštiti prirodu i ekološku okolinu, aktivno promovišući zeleni razvoj i naporno radeći na izgradnji prelepe Kine“, rekao je on „Kina preduzima mere bez presedana za rešavanje klimatskih promena i postigla je izuzetna dostignuća“.

Si je rekao da kineske škole na svim nivoima i svih kategorija pridaju veliki značaj obrazovanju o ekološkoj civilizaciji. Počevši od malih stvari, kineski učenici neguju dobre navike očuvanja energije i zaštite životne sredine i uče o usvajanju zelenog i niskougljeničnog načina života.

Si je rekao da želi dobrodošlicu učenicima škole Fransis Holand da posete Kinu i pogledaju najveću svetsku vetroelektranu, solarnu elektranu i veštačku šumu, kao i slikovite nacionalne parkove.

(Espreso/Kineska medijska grupa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.