ZELENSKI SPOMENUO TERORIZAM, PA NASTAVIO O RATU: Tiče se Rusije
Zelenski, Foto: Profimedia

JASAN JE

ZELENSKI SPOMENUO TERORIZAM, PA NASTAVIO O RATU: Tiče se Rusije

Desetine hiljada civila, koji žive u nehumanim uslovima, i dalje čekaju evakuaciju, kažu ukrajinski zvaničnici

Objavljeno:

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski danas je uporedio rusku blokadu hiljada civila u devastiranom Mariupolju sa terorističkom operacijom.

Naime, ukrajinski komandanti na terenu tvrde da ruske snage nisu poštovale prekid vatre kako bi otvorile koridore za evakuaciju i da su nastavile da bombarduju grad.

Podsetimo, Mariupolj je potpuno razoren nedeljama ruskog bombardovanja i granatiranja. Desetine hiljada civila, koji žive u nehumanim uslovima, i dalje čekaju evakuaciju, kažu ukrajinski zvaničnici. Juče su, posle niza neuspešnih pokušaja evakuacije, četiri autobusa puna civila napustila Mariupolj, ali to je bila samo kap u moru.

"Snage Ruske Federacije nam ne dozvoljavaju da prođemo kroz okupiranih 120 kilometara da bismo stigli do Mariupolja. Pregovaramo i otvaramo humanitarne koridore i neki ljudi uspevaju da pobegnu. Ali hiljade stanovnika Mariupolja su i dalje blokirane, a Rusija im ne dozvoljava da odu na bezbedno", rekao je Zelenski za francusku televiziju BFMTV.

Volodimir Zelenski
foto: Printscreen/Facebook/Володимир Зеленський

Ruski predsednik Vladimir Putin proglasio je danas napore Rusije u Mariupolju "uspešnim“ i naredio ruskim snagama da zaustave napade na opkoljenu čeličanu Azovstal, poslednje uporište branilaca grada.

"U Mariupolju su blokirani stanovnici, deca, starci i veterani. To više nije rat, već teroristička operacija Rusije protiv Mariupolja i stanovnika tog grada“, rekao je Zelenkski.

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.