KO STOJI IZA RAZORNIH EKSPLOZIJA U DONJECKU? Tri MOSTA dignuta u VAZDUH, jedan OSTAVLJEN da VISI! (FOTO)
Most, Foto: Profimedia, Google Earth, Printscreen/twitter

eksplozije

KO STOJI IZA RAZORNIH EKSPLOZIJA U DONJECKU? Tri MOSTA dignuta u VAZDUH, jedan OSTAVLJEN da VISI! (FOTO)

Gađana je železnička pruga u selu Novobahmutivka koja prelazi preko glavnog puta iz Donjecka, ostavljajući veliki teretni voz da visi preko praznine

Objavljeno:

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini danas je ušla u 56. dan. Rusija je za danas najavila prekid vatre kod čeličane u Mariupolju, dok je rusko ministarstvo odbrane ponovo je pozvalo ukrajinske vojnike koji se drže unutar čeličane Azovstal u Mariupolju da polože oružje u sredu.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

Ruska vojska kaže da kontroliše skoro ceo Mariupolj, ali ukrajinski zvaničnici insistiraju da će se njihovi preostali vojnici boriti do kraja.

U ponedeljak su srušena tri mosta na putevima koji vode ka gradu Donjecku uoči očekivane ofanzive vladinih snaga.

Nije jasno ko stoji iza eksplozija, ali ukrajinski mediji navode da su mostove digli u vazduh pobunjenici dok je ukrajinska vojska napredovala.

Ukrajinske trupe su u subotu ponovo preuzele kontrolu nad ključnim uporištem pobunjenika Slavjansku i Kramatorsku.

Gađana je železnička pruga u selu Novobahmutivka koja prelazi preko glavnog puta iz Donjecka, ostavljajući veliki teretni voz da visi preko praznine.

Svedok je agenciji AP rekao da je video grupu kamufliranih muškaraca kako ulaze u svoje automobile i kreću prema Donjecku neposredno pre nego što je most bio srušen nakon eksplozije.

Dva druga mosta na putevima koji vode od Slavjanska do Donjecka takođe su uništena u selima Zakitne i Seleznjevka, saopštila je u ponedeljak ukrajinska saobraćajna uprava.

Bonus video:

11:56

AMERIČKI SENATORI POSLALI VAŽNU PORUKU SRBIJI! Stručnjaci istakli: Ovo je najvažnija izjava Marfija nakon sastanka sa predsednikom

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.