OGLASIO SE KADIROV! Čečenski lider SIGURAN u jedno
Ramzan Kadirov, Foto: AP, Profimedia

mariupolj

OGLASIO SE KADIROV! Čečenski lider SIGURAN u jedno

Rusija je ranije pozvala ukrajinske snage i strane borce koji se skrivaju u fabrici Azovstalj da polože oružje do podneva po moskovskom vremenu ako žele da žive

Objavljeno:

Lider ruske republike Čečenije Ramzan Kadirov tvrdi da će ruske snage danas u potpunosti preuzeti čeličanu Azovstalj koja je uporište ukrajinskih branioca u opkoljenoj luci Marijupolj.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

- Danas ćemo uz pomoć Svemogućeg u potpunosti preuzeti Azovstalj – saopštio je Kadirov u audio poruci na svom Telegram kanalu, prenosi Rojters.

1 / 7 Foto: Profimedia

Ruska vojska otvorila je humanitarni koridor za ukrajinske vojnike i militante koji su odlučili da se predaju sa marijupoljskog Azovstalja, izjavio je general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane.

- S obzirom na katastrofalnu situaciju koja se razvila u metalurškom kombinatu Azovstal u gradu Mariupolju, a takođe vođena čisto humanim principima, od 14.00 po moskovskom vremenu 19. aprila 2022. godine, Oružane snage Rusije otvorile su humanitarni koridor za povlačenje ukrajinskih vojnika i militanata nacionalističkih formacija koji su dobrovoljno položili oružje - rekao je on.

1 / 6 Foto: Profimedia

Podsetimo, Rusija je ranije pozvala ukrajinske snage i strane borce koji se skrivaju u fabrici Azovstalj da polože oružje do podneva po moskovskom vremenu ako žele da žive, navodi britanska agencija.

Rusija tvrdi da su u “Azovstalju” pripadnici ukrajinskih nacionalističkih bataljona i strani plaćenici.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.