POČEO NAPAD NA AZOVSTAL U MARIUPOLJU, A RUSI POSTAVILI ULTIMATUM UKRAJINCIMA: Evo šta TAČNO zahtevaju, imaju ROK!
Mairupolj, Foto: Profimedia

RAT U UKRAJINI

POČEO NAPAD NA AZOVSTAL U MARIUPOLJU, A RUSI POSTAVILI ULTIMATUM UKRAJINCIMA: Evo šta TAČNO zahtevaju, imaju ROK!

Načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije general-pukovnik Mihail Mizincev rekao je da je za to "predviđen poseban algoritam"

Objavljeno:

Specijalne grupe počele su napad na teritoriju fabrike Azovstal u Mariupolju, a Rusi su postavili ultimatum Ukrajincima koji se nalaze u fabrici.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

Kako je navedeno iz ruskog Ministarstva odbrane "ukrajinski nacionalistički militanti i strani plaćenici, koji su se nastanili u fabrici Azovstal u Mariupolju, imaju rok da se predaju u 12.00 po moskovskom vremenu".

Načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije general-pukovnik Mihail Mizincev rekao je da je za to "predviđen poseban algoritam".

- S obzirom na katastrofalnu situaciju koja se razvila u metalurškom kombinatu Azovstal, vođeni čisto humanim principima, oružane snage Rusije ponovo nude militantima nacionalističkih bataljona i stranim plaćenicima da od 12.00 časova po moskovskom vremenu 19. aprila 2022. prekinu bilo kakva neprijateljstva i polože oružje - rekao je Mizincev.

1 / 6 Foto: Profimedia

On je dodao da je svima koji su položili oružje zagarantovano očuvanje života.

Mizincev je rekao da je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije "obezbedilo algoritam za predaju neprijateljske grupacije na Azovstalu".

Kako je naveo, od 13.00 časova po moskovskom vremenu biće uspostavljena stalna komunikacija između ruske i ukrajinske strane radi međusobne razmene informacija.

1 / 5 Foto: Profimedia

- Za pola sata biće objavljen režim tišine kako od militanata nacionalističkih bataljona i stranih plaćenika, tako i od savezničkih snaga Ruske Federacije i DNR u vidu podizanja zastava, Rusi crvenu, Ukrajinci belu duž celog perimetra Azovstala - precizirao je Mizincev.

On je dodao da će ovaj proces trajati dva sata od 14.00 do 16.00 časova po moskovskom vremenu.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.