OVO JE PUTINOV ULTIMATUM! "Na Zelenskom je izbor, svi će biti živi zakopani"
Putin i Zelenski, Foto: Profimedia

BORBA OKO AZOVSTALJA

OVO JE PUTINOV ULTIMATUM! "Na Zelenskom je izbor, svi će biti živi zakopani"

Još uvek nema nikakvih informacija nakon što je četverosatni period za predaju stupio na snagu u 5 ujutro po srednjoevropskom vremenu

Objavljeno:

Rusija je kabinetu predsednika Ukrajine uputila ultimatum da će, ako ne bude dogovorena predaja Azovstalja, fabrika biti sravnjena sa zemljom vakuumskim bombama.

Uzimajući u obzir katastrofalnu situaciju u metalurškoj fabrici Azovstal i rukovodeći se čisto humanim principima, Oružane snage Rusije nude militantima nacionalističkih bataljona i stranim plaćenicima da prekinu neprijateljstva i polože oružje počevši od 6.00 po moskovskom vremenu 17. aprila 2022. rusko Ministarstvo odbrane je u subotu kasno uveče objavilo.

1 / 6 Foto: Profimedia

"Svi će biti živi zakopani, a na Zelenskom je izbor šta će učiniti", navodi se u ruskom izveštaju.

Istekao rok za predaju – Ukrajina se nije oglasila

Još uvek nema nikakvih informacija nakon što je četverosatni period za predaju stupio na snagu u 5 ujutro po srednjoevropskom vremenu u strateškoj luci na jugoistoku zemlje.

Ruske oružane snage ponudile su pripadnicima nacionalističkih bataljona i stranim plaćenicima blokiranim u Marijupolju, da polože oružje od danas u šest sati ujutru po lokalnom vremenu, pa će im životi biti pošteđeni, saopštio je šef ruskog Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Mihail Mizincev.

- S obzirom na katastrofalnu situaciju u fabrici Azovstalj i iz čisto humanitarnih principa, Ruske oružane snage nude militantima i stranim plaćenicima da prekinu neprijateljske akcije i polože oružje - kazao je Mizincev, prenosi TAS S.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.