ISPLIVALI JEZIVI DETALJI SA SUĐENJA GRČKOM PILOTU: Šta je sve radio svojoj supruzi, to je horor!
BABIS ANAGNOSTOPULOS, Foto: Printscreen/Instagram

STRAŠNA SAZNANJA

ISPLIVALI JEZIVI DETALJI SA SUĐENJA GRČKOM PILOTU: Šta je sve radio svojoj supruzi, to je horor!

Prema rečima njenog terapeuta, mlada Britanka se osećala zarobljeno i zlostavljano uoči smrti

Objavljeno: 16:04h

Mladu Britanku Karolinu Krauč suprug je obasipao ljubavlju pre nego što ju je izolovao od njene porodice i potom je ubio, rečeno je na suđenju grčkom pilotu Babisu Anagnostopulosu.

Karolinu je, dok je spavala, zadavio njen muž u maju prošle godine.

Prema rečima njenog terapeuta, 20-godišnjakinja se osećala zarobljeno i zlostavljano uoči smrti.

Savetnica Eleni Milonopulu rekla je da je na suđenju za ubistvo u Atini, optuženi Anagnostopulos (33) koji je priznao ubistvo, "veoma kontrolisan”. On je upoznao Karolinu kada je imala samo 15 godina i udvarao joj se vešto, ali stvari su se pokvarile posle njihovog venčanja iz "bajke", objasnila je.

Preselili su se u predgrađe grčke prestonice, daleko od ostrva Alonisos, gde su Karolinu odgajali njeni roditelji Dejvid i Suzan Krauč, rekla je Milonopulu na sudu.

Rekla je i da je ubistvo Karolininog voljenog šteneta haskija pre nego što je umrla bilo "simbolika" kontrole i da je njeno davljenje u snu značilo "život koji je iz nje iscedio svojim rukama".

- Od prve sesije, 20-godišnjakinja se poverila da želi da uzme dete i ode - rekla je savetnica tokom trećeg dana suđenja.

Milonopulu je imala ukupno 12 sastanaka sa tragično ubijenom mladom majkom pre nego što je primila poruku od Anagnostopulosa koji je iznenada prekinuo sesije. Ona je rekla da je tokom prve posete para, Anagnostopulos "prvi progovorio" i predstavio "idealizovanu vezu, život pun ljubavi, putovanja i strasti". Pokazao joj je fotografije njihovog "bajkovitog" venčanja u Portugalu i rekao da je pobačaj koji je doživela teško pao njegovoj ženi.

Međutim, kada je Karolina ostala sama u sobi, na zahtev savetnika, "slika idealnog braka se odmah srušila".

- Karolina je bila u lošem emotivnom stanju. Kada sam pitala zašto je odlučila da zatrudni, nije mogla da kaže - nastavila je Milonopulu.

Eksplozivno svedočenje je prikazalo Anagnostopulosa kao čoveka koji je došao da izvrši "apsolutnu kontrolu" nad Karolinom, koju je poznavao od kada je bila maloletna.

- Ponašanje optuženog prema Karolini bilo je krajnje manipulativno, krajnje kontrolisano - rekla je Milonopulu.

Opisala je kako bi njena klijentkinja ostajala "danima sama zatvorena u kući", a kada bi joj majka poslala novac, Anagnostopulos bi ga uzeo.

- Htela je da ide u školu poslastičara, ali nije imala novca. Nije mogla da se kreće. Jedino bi se vozila sa taksistom koji je prijatelj optuženog. Kada je osoba manipulativna, poput optuženog, u svakom trenutku želi da zna gde mu je partner - rekla je savetnica.

Anagnostopulos je u početku pokušao da ubedi istražitelje da je njegova žena ubijena tokom neuspešne pljačke pre nego što je priznao zločin. Čak je okačio Karolininog psa o ogradu kako bi provala izgledala realističnije.

Pilot helikoptera obučen u Velikoj Britaniji odlučan je da dokaže da ubistvo nije bilo s predumišljajem, već počinjeno u žaru trenutka kada je bio u "zamućenom stanju uma". Nakon svedočenja Eleni Milonopulu, Anagnostopulos ju je sam unakrsno ispitao, kako je dozvoljeno prema grčkom zakonu. Pokušao je da razbije njen argument o manipulaciji bombardujući je pitanjima.

Porotnici i sudije sedeli su širom otvorenih očiju u sudnici dok je pilot pokušavao da je slomi, tvrdeći da je Karolina odlučila da se presele u predgrađe i da je zapravo imala kontrolu nad njihovim finansijama.

- Rekli ste da ona nema uticaja na finansije kuće i da nema novca ni da uzme žvaku. Ali zar niste znali da je imala račun na koji je njena majka stavljala 1.000 evra svakog meseca, a ja nisam imao pristup? - rekao je.

Anagnostopulos je optužen za ubistvo s predumišljajem, zlostavljanje životinja i laganje policije u pokušaju da umeša druge u zločin. Preti mu doživotni zatvor.

Milonopulu je rekla sudu da je bila toliko ubeđena da je Anagnostopulos počinio zločin kada su se pojavile vesti o smrti, da je pozvala svog advokata da to kaže.

Ona je rekla da ga je ubistvo sedmomesečnog šteneta Roksi odalo jer je Karolina "obožavala tog psa".

- Ubiti ga prvo bilo je simbolično, a Karolina je spavala. Ubio ju je u snu. Imao ju je u svojim rukama. Život je isceđen iz nje njegovim rukama - rekla je ona.

- Mogao je da oseti (kako umire) i ubio ju je. Takođe je pokazao nasilno ponašanje prema detetu, koje je stavio pored mrtvog tela njene majke... beba ima poseban odnos sa svojom majkom, a on ju je zlostavljao stavljajući je pored beživotnog tela njene majke - dodala je.

Ročište se nastavlja 10. maja.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.