OGROMAN SKANDAL TRESE AMERIKU: Osam žena optužilo NJEGA za seksualni napad!
Ilustracija, Foto: Profimedia

PAKAO

OGROMAN SKANDAL TRESE AMERIKU: Osam žena optužilo NJEGA za seksualni napad!

Trenutno je lider u trci za mesto guvernera Nebraske, iako nikada nije bio na političkoj funkciji

Objavljeno:

Senatorka iz Republikanske stranke u državi Nebraska i još sedam žena optužile su republikanskog kandidata za guvernera Čarlsa Herbstera, kojeg je podržao Donald Tramp, da ih je "neprikladno dodirivao".

Herbster, koji je vlasnik i izvršni direktor kompanije Conklin, a ponekad i sudija na izborima lepote, negirao je optužbe. Trenutno je lider u trci za mesto guvernera Nebraske, iako nikada nije bio na političkoj funkciji. On je navodno dao 1,3 miliona dolara Trampovim kampanjama i prisustvovao mitingu 6. ​​januara 2021. ispred Kapitola sa članovima Trampovog užeg kruga.

Republikanska državna senatorka Džuli Slema potvrdila je za Nebraska Examiner da je Herbster "uhvatio njenu suknju bez njenog pristanka i neprikladno je dodirnuo".

To se dogodilo u prepunoj plesnoj sali na godišnjoj večeri koju je organizovala Republikanska stranka okruga Daglas, navodi list. Incident je prvi prijavio svedok.

Taj svedok i još dvojica rekli su da su videli kako Herbster "pipa drugu ženu" na istom događaju.

Svi incidenti su se dogodili između 2017. i ove godine, navodi Examiner, koji je potvrdio šest od osam izveštaja sa iskazima svedoka.

Bivši gradonačelnik Omahe je navodno upitao kao odgovor na optužbe da želi da "stavi Slemu na klupu za svedoke" i da je pita šta je nosila kada su je pipali.

Svih 13 ženskih senatora u parlamentu Nebraske, uključujući pet republikanaca, dalo je saopštenje u četvrtak u kojem priznaju „veoma verodostojne, potvrđene navode“.

- Pohvaljujemo hrabre žene koje su istupile da kažu istinu o tome šta su pretrpele od strane Čarlsa Herbstera, uključujući našu prijateljicu i koleginicu, senatorku Džuli Slemu - navodi se u saopštenju.

- Seksualni napad je odvratan i štetan - dodaje se u saopštenju.

- Ovo nije pitanje politike - to je pitanje karaktera i osnovne ljudske pristojnosti. Herbsterovi postupci ga "čine nesposobnim da služi" - zaključuje se u saopštenju.

Prema zakonu države Nebraska, neprikladno dodirivanje osobe bez pristanka predstavlja seksualni napad trećeg stepena.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.