SLUČAJ BRITANKE KOJU JE MUŽ UBIO POTRESA SVET! Stavio je ćerku pored tela žene, njen dnevnik je pun jezivih priča
Grčka policija, Foto: EPA/SIMELA PANTZARTZI

jezivo

SLUČAJ BRITANKE KOJU JE MUŽ UBIO POTRESA SVET! Stavio je ćerku pored tela žene, njen dnevnik je pun jezivih priča

Babis je održavao svoju laž dok je mogao

Objavljeno:

Slučaj Britanke koju je ubio muž u Grčkoj ispred deteta i zadavio čak i porodičnog psa ne prestaje da šokira javnost.

Suprug, grčki pilot Babis Anagnostopulos priznao je ubistvo u četvrtak, a sledećeg dana pojavio se na sudu u Atini.

Babis (33) se na sudu pojavio u panciru, sa lisicama na rukama, okružen naoružanim policajcima, gde se suočio sa optužnicom za ubistvo 20-godišnje Kerolin Krouč. Njegovi advokati su potvrdili, preneo je “Foks njuz” da je on priznao ubistvo supruge, dodajući da je izrazio kajanje.

Jezivi zločin koji se dogodio 11. maja šokirao je grčku javnost. Babis je tvrdio da ga je banda provalnika zavezala za stolicu, mučila ga, a potom ubila njegovu ženu u prisustvu njihove 11-mesečne ćerkice. Zadavio je čak i porodičnog psa, koji je pronađen obešen za ogradu, a potom zavezao svoje i ruke svoje žene pre nego što je stigla policija.

- Sve je bilo namešteno da izgleda kao pljačka – rekao je šef odeljenja za ubistva Atine Kostas Hasiotis.

Odali ga otkucaji srca na pametnom satu

Babis je održavao svoju laž dok je mogao, čak je snimljen kako grli Kerolininu majku na memorijalnoj službi u četvrtak dok je policija čekala da ga odvede na ispitivanje. Kad su ga suočili sa novim tehnološkim dokazima – uključujući otkucaje srca njegove žene na pametnom satu koji je pokazao da je umrla pre nego što je on trdio – Babis je priznao zločin.

U prikrivanju zločina otišao je dotle da je uklonio memorijsku karticu iz bezbednosnih kamera i podatke sa svog sata koji su pokazivali da se kretao po kući, uključujući tavan na kojem je pronađeno Kerolinino telo, u vreme kad je navodno bio zavezan za stolicu.

-Kretao se tokom vremena kad je navodno bio imobilizovan od strane provalnika. To je bila prva velika nedoslednost iz njegovog svedočanstva i prva jasna sumnja – istakla je Penelope Manijatis, šefica forenzičkog odeljenja grčke policije.

Kerolinin telefon takođe je pokazao da je u noći napada ona pokušala da rezerviše sobu u hotelu za sebe i svoju ćerku Lidiju.

- Kad smo ga suočili s dokazima, priznao je – rekao je portparol policije Apostolos Skrekas. – Treker je imao kontradiktorne podatke u odnosu na njegovo inicijalno svedočenje da je bio zavezan od strane trojice provalnika. Umesto toga, otkrili smo da se kretao po kući, hodajući od tavana do podruma.

Babis je rekao policiji da je “nastupio u besu u vreme krize” kad mu je supruga zapretila da će ga ostaviti.

- Objasnio je u detaljima kako ju je zadavio – dodao je portparol.

Nije još poznato ko će se starati za ćerku para, koju je Babis stavio pored mrtvog tela majke kako bi mesto zločina “izgledalo ubedljivo”, rekla je policija.

Šokantni detalji iz dnevnika

Prethodno je objavljeno da je beba udarala svoju majku kako bi je probudila, a lokalni sajt Greekreporter.com izneo je šokantne detalje iz dnevnika ubijene žene koji su otkrili da je njihov brak bio godinama u problemu.

Grčka policija je pripremila transkript od 26 strana koji će tužiocima predstaviti kao dokaz ubistva Kerolin Krouč, uključujući navode iz dnevnika, koji pokazuju da su ozbiljni problemi u njenom braku započeli u novembru 2019.

Kerolin je u dnevniku napisala da je izgubila dete pre rođenja Lidije i da ju je to veoma potreslo. Govorila je o sukobima i svađama sa mužem, koje je pripisala svom lošem mentalnom stanju i hormonalnim problemima nakon pobačaja.

“Imam 18 godina i želim da pokušam da dobijem dete. Nisam još rekla Babi. Danas smo se svađali i rekla sam mu, samo da ga povredim, da ponekad mislim da nije važno što smo izgubii dete jer bar ne moram da viđam njegovu porodicu. Zažalila sam to istog trenutka”, napisala je.

“Kad se uznemirim nije mi važno koliko ću ga povrediti. Suštinski želim da ga povredim što više mogu. Mislim da je to zato što sam sam povređena. Često istresam svoj bes i tugu na Babiju”.

“On ne zaslužuje takav tretman, ali ponekad on ne razume šta ja trebam i da je sve što trebam da on bude na mojoj strani”, nastavila je.

Krila hormonalne probleme

Dnevnik otkriva koliko se ona mučila nakon pobačaja i kako je to dovelo do tenzija između para. Njeno ponašanje prema suprugu ne opravdava njegov zločin, ali vlastima ukazuje na motiv.

“Juče sam se posvađala s Babijem jer su me hormoni naterali da se izvičem na njega. Vrištala sam na njega, udarila ga i rekla da ne želim našu bebu”.

“Nisam dobro, veoma sam uznemirena, očigledno nikad ne bih povredila svoju bebu. Volim svoju bebu više od bilo čega drugog u svetu. Veoma sam pod uticajem hormona i Babis to mora znati. Sramota me da mu kažem. Znam da će me podržati ali ne mogu mu reći. Nisam dobro, ali pokušavam zbog moje bebe. Ne želim da ona oseća da je njena mama ne želi i da je ne voli. Moji hormonalni problemi su moji”.

U julu 2020. izrazila je želju da napusti svog supruga i iseli se iz kuće zajedno sa detetom. Babis je nakon ubistva rekao da se plašio da će ga žena ostaviti.

“Danas je mojoj bebi mesec dana i danas je dan kad sam rekla Babiju da želim da napustim kuću”, navela je u dnevniku.

“Osećala sam se i osećam se jadno. Čim je otišao da pokupi papir koji nam treba za pregled bebe počela sam da pregledam po kući. Pronašla sam tačno ono što sam tražila u Halandriju (predgrađu Atine). Kad se vratio iz bolnice, pitao me je da li želim razvod. Nisam mu odgovorila”, napisala je Kerolin skoro godinu dana pre nego što je ubijena.

(Espres0/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.