NOVO UPOZORENJE! Ukoliko bude bio izvršen bilo kakav NAPAD na Rusiju, Ukrajina može da očekuje OVO?
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT

UŽAS

NOVO UPOZORENJE! Ukoliko bude bio izvršen bilo kakav NAPAD na Rusiju, Ukrajina može da očekuje OVO?

Ruska sredstva PVO su u području naseljenog mesta Gorodnja u Černigovskoj oblasti protivavionskim raketnim sistemom S-400 oborili ukrajinski helikopter Mi-8 prilikom vraćanja u vazduhoplovnu bazu

Objavljeno:

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov upozorio Ukrajinu da će se pojačati napadi na Kijev ukoliko bude bio izvršen bilo kakav napad na Rusiju.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

"Noćas je preciznim raketama dugog dometa morskog baziranja 'Kalibar' izveden napad na vojni objekat na periferiji Kijeva. Usled napada na Žuljansku fabriku za mašinogradnju 'Vizar' uništeni su proizvodni pogoni i radionice za remont protivavionskih raketnih sistema dugog i srednjeg dometa, kao i protivbrodskih raketa", precizirao je.

Konašenkov je poručio da će se "razmere i broj raketnih napada na objekte u Kijevu povećavati kao odgovor na bilo kakve napade terorističkog karaktera ili diverzije na ruskoj teritoriji od strane kijevskog ekstremističkog režima".

1 / 9 Foto: Printscreen/Facebook/ДСНС України

Takođe je saopštio da su ruska sredstva protivvazduhoplovne odbrane oborila ukrajinski helikopter Mi-8 koji je u četvrtak izveo napad na mesto Klimovo u Brjanskoj oblasti na teritoriji Rusije.

"Ruska sredstva PVO su u području naseljenog mesta Gorodnja u Černigovskoj oblasti protivavionskim raketnim sistemom S-400 oborili ukrajinski helikopter Mi-8 prilikom vraćanja u vazduhoplovnu bazu, koji je 14. aprila izveo napad na stanovnike mesta Klimovo u Brjanskoj oblasti", rekao je Konašenkov.

Likvidiran odred poljskih plaćenika

Raketne snage Rusije su u naseljenom mestu Izjumsku u Harkoskoj oblasti prilikom napada likvidirale odred plaćenika poljske privatne vojne kompanije. Uništeno je do 30 poljskih plaćenika, saopštio je Konašenkov.

Govoreći o situaciji u Marijupolju, istakao je da je metalurški kombinat "Iljič" u tom gradu u potpunosti oslobođen od pripadnika ukrajinskih ekstremističkih bataljona.

"Ruske snage i jedinice Narodne milicije DNR su u gradu Marijupolj potpuno očistile metalurški kombinat od ukrajinskih ekstremista", rekao je on na brifingu za novinare.

(Espreso / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.