"ON JE DEFINITIVNO PRETNJA NATO-U": Bivši ruski premijer o lideru zemlje, evo šta očekuje ako Putin POBEDI!
Vladimir Putin, Foto: Profimedia, EPA/, EPA-EFE/DAVE MUSTAINE

NEKADA SU IMALI ODLIČNE ODNOSE

"ON JE DEFINITIVNO PRETNJA NATO-U": Bivši ruski premijer o lideru zemlje, evo šta očekuje ako Putin POBEDI!

Ja sam tada sanjao o tome da Rusija postane ravnopravna članica NATO-a

Objavljeno:

Mihail Kasjanov, koji je bio ruski premijer pod predsednikom Vladimirom Putinom od 2000. do 2004., rekao je za CNN da je Putin definitivno pretnja NATO-u.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

"Putin je zapravo sam izmislio sva ta objašnjenja da NATO predstavlja pretnju za Rusiju. Ako se vratimo 20 godina u prošlost, kada sam ja bio premijer, a on imao prvi predsednički mandat, vidimo da je Rusija tada imala odlične odnose s SAD-om i NATO-om", rekao je Kasjanov.

"Ja sam tada sanjao o tome da Rusija postane ravnopravna članica NATO-a. Putin tako nešto nije nikada direktno spomenuo, ali je kazao da ne isključuje tu mogućnost. Zajedno s NATO-om smo uspostavili i posebno veće – Veće NATO-Rusija", dodao je on.

"Znači, tada smo imali dobre odnose. Sada imamo drugačiju situaciju i drugačijeg Putina. Imamo bivše države koje su se pridružile NATO-u, a od Estonije do Sankt-Peterburga je samo 150 kilometara. Znači, Ukrajina, Švedska ili Finska – one nisu neka dodatna pretnja. NATO nikada nije bio prava pretnja Ruskoj Federaciji. To je Putinova izmišljotina", kazao je bivši ruski premijer.

Prema njegovim rečima, "Putin je definitivno pretnja NATO-u".

1 / 6 Foto: Profimedia

"I sada imamo prvu liniju fronta, Ukrajinu. Ako Putin pobedi, možemo da očekujemo dalju agresiju. Na primer, Zapad je izgubio bitku u Gruziji. Tri meseca nakon potpisivanja primirja Zapad se ponašao prema Putinu kao da se ništa nije dogodilo tako da je on shvatio da može da radi šta hoće. To smo videli i 2014., nakon aneksije Krima", zaključio je nekadašnji Putinov saradnik, a prenosi Index.hr.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.