ŠVAJCARSKA UVELA NOVI PAKET SANKCIJA RUSIJI, NA UDARU PUTINOVE ĆERKE: Ipak, za razliku od drugih nisu uradili OVO!
Vladimir Putin, Foto: Profimedija

KAZNENE MERE

ŠVAJCARSKA UVELA NOVI PAKET SANKCIJA RUSIJI, NA UDARU PUTINOVE ĆERKE: Ipak, za razliku od drugih nisu uradili OVO!

EU je u petak zvanično usvojila nove opsežne sankcije prema Rusiji

Objavljeno:

Švajcarska je usvojila novi paket sankcija Evropske unije protiv Rusije i Belorusije zbog vojne operacije Moskve u Ukrajini, saopštila je danas vlada, pri čemu je na listu sancionisanih dodato još 200 pojedinaca i entiteta među kojima su i dve ćerke ruskog predsednika Vladimira Putina, javlja Rojters.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

„Švajcarska lista sankcija sada je u potpunosti usklađena sa sankcijama EU“, navodi se u saopštenju vlade, koja je odustala od tradicionalne neutralnosti zemlje pridružujući se merama EU.

EU je u petak zvanično usvojila nove opsežne sankcije prema Rusiji, koje pored ostalog obuhvataju zabranu uvoza uglja, drveta, hemikalija i svih transakcija sa četiri ruske banke, uključujući VTB banku.

Švajcarske sankcije odstupaju od paketa EU jedino u pogledu izostavljanja zabrane drumskog i pomorskog transporta s Rusijom, uz obrazloženje da one nisu potrebne zbog geografskog položaja Švajcarske.

Ova alpska država je saopštila prošle nedelje da je do sada zamrzla 7,5 milijardi švajcarskih franaka (8,0 milijardi dolara) ruskih sredstava i imovine u okviru sankcija.

1 / 4 Foto: Profimedia

Mali švajcarski sused Lihtenštajn takođe je usvojio sankcije EU i objavio da je zamrznuo imovunu koja se povezuje s Rusijom u iznosu od oko 260 miliona švajcarskih franaka.

Za razliku od drugih zemalja, Švajcarska nije proterala nijednog ruskog diplomatu, dodaje britanska agencija.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.