EU UVELA NOVE SANKCIJE PROTIV RUSIJE: Na listi uvoz uglja, uskoro će se naći i NAFTA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

PAKET SANKCIJA

EU UVELA NOVE SANKCIJE PROTIV RUSIJE: Na listi uvoz uglja, uskoro će se naći i NAFTA!

Sporazum o sankcijama ostvaren je na sastanku ambasadora EU i stupiće na snagu sutra nakon izlaska u Službenom glasnika evropskog bloka

Objavljeno:

Članice EU večeras su odobrile nove sankcije protiv Rusije, uključujući embargo na uvoz uglja, saopšteno je iz francuskog predsedništva EU.

- Paket sankcija je značajan i proširuje postojeće kaznene mere protiv Rusije na nove sektore i oligarhe - navodi se u saopštenju francuskog predsedništva EU.

Sporazum o sankcijama ostvaren je na sastanku ambasadora EU i stupiće na snagu sutra nakon izlaska u Službenom glasnika evropskog bloka.

1 / 4 Foto: Profimedia

Analitičari navode da ovaj potez Brisela ukazuje na odlučnost Brisela da deluje protiv Kremlja ali da ima malu težinu, sem moralne, jer članice EU moraju da budu jednoglasne u uvođenju sličnih zabrana. Evropski komesar Ursula fon der Lajen istakla je da će uskoro, ako ne gas, onda nafta biti na listi sankcija.

Sankcije EU koje su odobrene večeras obuhvataju i zamrzavanje sredstava nekoliko ruskih banaka, produženje zabrane izvoza oružja i druge vrste izvoza u vrednosti od oko deset milijardi evra.

(Espreso / Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.