DONJECKA NARODNA REPUBLIKA PROTERUJE OEBS: Posmatračka misija da do OVOG DATUMA prekine delatnost!
Ukrajina, Foto: Profimedia

PALA ODLUKA

DONJECKA NARODNA REPUBLIKA PROTERUJE OEBS: Posmatračka misija da do OVOG DATUMA prekine delatnost!

Misija OEBS-a počela je sa radom u Ukrajini 21. marta 2014.,a odluku o njenom osnivanju podržalo je svih 57 država članica organizacije i u misiji je učestvovalo oko 1.000 posmatrača sa kancelarijama raspoređenim u Kijevu, Donjecku i Lugansku

Objavljeno:

Vlasti samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) saopštile su da posmatračka misija OEBS-a do 30. aprila treba da prekine svoju delatnost na ovoj teritoriji, jer se, kako je objašnjeno, politička realnost promenila.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

"Delatnost Misije ne bi trebalo da se nastavi na teritoriji Republike, jer se promenila politička realnost, Minski sporazumi više nisu aktuelni, a pravna realnost se promenila zbog zvaničnog priznanja DNR od strane Rusije“, saopštila je ministarka spoljnih poslova DNR Natalija Nikonorova na Telegramu, prenosi TASS.

Kako je precizirala, "ova odluka je već saopštena lokalnom osoblju posmatračke misije OEBS-a" i u skladu sa tim oni "do 30. aprila moraju da preduzmu sve neophodne radnje kako bi obustavili svoje aktivnosti" na teritoriji DNR.

Misija OEBS-a počela je sa radom u Ukrajini 21. marta 2014.,a odluku o njenom osnivanju podržalo je svih 57 država članica organizacije i u misiji je učestvovalo oko 1.000 posmatrača sa kancelarijama raspoređenim u Kijevu, Donjecku i Lugansku.

1 / 7 Foto: Profimedia

Početkom marta, generalni sekretar OEBS-a Helga Šmit najavila je evakuaciju skoro 500 posmatrača nakon što je Rusija započela ,kako navodi TAS S, svoju specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.