6 RUSKIH DIPLOMATA PROTERANO IZ PARIZA, MOMENTALNO SE OGLASILA ZAHAROVA: Evo šta im je poručila!
Marija Zaharova, Foto: Profimedia

au!

6 RUSKIH DIPLOMATA PROTERANO IZ PARIZA, MOMENTALNO SE OGLASILA ZAHAROVA: Evo šta im je poručila!

Ambasada Rusije u Francuskoj potvrdila je odluku francuskih vlasti o proterivanju šest ruskih diplomata

Objavljeno:

Zamenik ambasadora je 11. aprila pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Francuske, gde je obavešten o proterivanju šest službenika ambasade.

Rusija će pružiti Francuskoj srazmeran odgovor na proterivanje ruskih diplomata, saopštila je pres-služba ruske ambasade u Parizu.

Ambasada Rusije u Francuskoj potvrdila je odluku francuskih vlasti o proterivanju šest ruskih diplomata.

1 / 4 Foto: Profimedia, EPA-EFE/DIMITRIS TOS​IDIS, EPA-EFE/ANDREY GORSHKOV / SPUTNIK / KREMLIN POOL

- Zamenik ambasadora je 11. aprila pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Francuske, gde je obavešten o proterivanju šest službenika ambasade. Izražen je snažan protest sa ruske strane u vezi sa neprijateljskim postupkom francuskih vlasti, što će neminovno biti praćeno srazmernim odgovorom - navodi se u saopštenju pres-službe ambasade.

Da podsetimo, francusko Ministarstvo spoljnih poslova ranije je saopštilo da je Pariz odlučio da protera više ruskih diplomata, čije aktivnosti, po mišljenju vlasti, protivreče bezbednosnim interesima zemlje.

S tim u vezi, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova poručila je da će ruska strana odgovoriti na novu odluku Pariza, a zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško ocenio je da je proterivanje ruskih diplomata iz evropskih zemalja unapred dogovorena kampanja.

(Espreso / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.