TURSKE VLASTI PLANIRAJU DA NAPRAVE POSEBNU AVIO-KOMPANIJU? Evo koga će prevoziti do popularnih odmarališta!
Aerodrom, Foto: Profimedia

zanimljivo

TURSKE VLASTI PLANIRAJU DA NAPRAVE POSEBNU AVIO-KOMPANIJU? Evo koga će prevoziti do popularnih odmarališta!

Ova vest dolazi nakon što je Evropska agencija za bezbednost avio-saobraćaja suspendovala sertifikate svim ruskim avio-prevoznicima

Objavljeno:

Turske vlasti planiraju da naprave posebnu avio-kompaniju koja će prevoziti ruske turiste do turskih odmarališta, navodi BBC pozivajući se na turske medije.

Ova vest dolazi nakon što je Evropska agencija za bezbednost avio-saobraćaja suspendovala sertifikate svim ruskim avio-prevoznicima.

Turski list "Sabah" navodi kako je eskalacija sukoba između Rusije i Ukrajine dovela do problema u turističkom sektoru Turske, jer su i Ukrajina i Rusija vrlo važne za njeno poslovanje. Kako se navodi, nova kompanija bi trebalo da ima sedište u Antaliji, prenosi Interfax.

Zahvaljujući toj avio-kompaniji, biće moguće privući dodatnih milion ruskih turista - navodi se u izveštajima turskih medija, prenosi Dnevni avaz.

1 / 5 Foto: Profimedia

Navodno je Turkiš erlajns dogovorio sa ruskim agencijama da će rezervisati blokove sedišta za ruske turiste na svojim letovima. Turska navodno očekuje najmanje dva miliona turista iz Rusije.

(Espreso/Dnevni avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.