HITNA, VANREDNA ZDRAVSTVENA SITUACIJA!
Ilustracija, Foto: AP / ERANGA JAYAWARDENA

sveopšta kriza

HITNA, VANREDNA ZDRAVSTVENA SITUACIJA!

Ova južnoazijska nacija se bori i sa prekidima u snabdevanju električnom energijom i nestašicama struje izazvanim ekonomskom i finansijskom krizom, što je dovelo do masovnih protesta protiv predsednika Gotabaje Radžapakse

Objavljeno:

Zdravstvene vlasti Šri Lanke proglasile su hitnu, vanrednu zdravstvenu situaciju dok se sveopšta kriza pogoršava.

Najviše medicinsko telo Šri Lanke proglasilo je vanredno stanje javnog zdravstva zbog nedostatka lekova i opreme u zemlji.

U izveštaju BBC se precizira da to znači da će državne zdravstvene ustanove, od kojih zavisi većina stanovnika ove ostrvske države, od sada davati prioritet samo hitnim slučajevima i hitnim službama.

1 / 6 Foto: Profimedia

Ova južnoazijska nacija se bori i sa prekidima u snabdevanju električnom energijom i nestašicama struje izazvanim ekonomskom i finansijskom krizom, što je dovelo do masovnih protesta protiv predsednika Gotabaje Radžapakse.

Cela vlada Šri Lanke je podnela ostavku, ali predsednik je do sada odbijao da se samoinicijativno povuče sa poloižaja, već je umesto toga pozvao je opozicione stranke da mu pomognu da formira novu, nacionalnu vladu.

"Vlada čak nije mogla da garantuje ljudima pravo na život i pravo na zdravstvene usluge", objašnjava jedan demonstrantu Kolombu.

Ogorčeni grtađani Šri Lanke su prkosili policijskom času koji je trebalo da traje od petka do nedelje kako bi se zaustavili planirani protesti.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.