PUTIN NAPRAVIO NEOČEKIVANI POTEZ! Tiče se isporuke GASA
Vladimir Putin, Foto: AP / Mikhail Klimentyev, Profimedia

RUSKI LIDER

PUTIN NAPRAVIO NEOČEKIVANI POTEZ! Tiče se isporuke GASA

Naredba ruskog predsednika Vladimira Putina da se zaustave isporuke gasa ukoliko kupci od petka ne plate u rubljama probudila je uzbunu u Evropi, gde je to viđeno kao najjača karta Moskve u odgovoru na zapadne finansijske sankcije

Objavljeno: 15:32h

Rusija je dozvolila da se isporuke gasa prema Evropi realizuju nesmetano, uprkos činjenici da je danas istekao rok da kupci za taj energent plaćaju rubljama, javlja Rojters i navodi da se mirovni razgovori nastavljaju i da je Moskva spremna da odgovori na ponudu Ukrajine.

Naredba ruskog predsednika Vladimira Putina da se zaustave isporuke gasa ukoliko kupci od petka ne plate u rubljama probudila je uzbunu u Evropi, gde je to viđeno kao najjača karta Moskve u odgovoru na zapadne finansijske sankcije.

1 / 6 Foto: EPA-EFE/ ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KRE

Nemačka, kao najveći kupac ruskog gasa, odbacila je taj zahtev kao ucenu.

Gasovod je jutros normalni nastavio sa radom, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov objasnio je da taj dekret neće uticati na pošiljke gasa koje su već plaćene, već će se to postaviti kao pitanje prilikom novih plaćanja za gas, u drugoj polovini meseca.

1 / 7 Foto: Profimedia

Pregovori ruske i ukrajinske strane o završetku rata nastavljeni su video linkom, iako su ukrajinske snage napredovale na terenu, posle povlačenja Rusa iz Kijeva i završetka opsade pojedinih gradova na severu u istoku Ukrajine.

1 / 10 Foto: EPA-EFE/ TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE H

Rusija je rekla da je učinjen napredak u pregovorima i da će odgovoriti na ukrajinsku mirovnu ponudu, koja je izneta početkom ove nedelje, navodi Rojters.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.