POČELO JE! Nastavljna nova runda ukrajinsko-ruskih pregovora
Ilustracija, Foto: Profimedia

SAOPŠTENO

POČELO JE! Nastavljna nova runda ukrajinsko-ruskih pregovora

Obe strane su to zvanično saopštile

Objavljeno: 12:35h

Savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Mihailo Podoljak izjavio je danas da je počela nova, onlajn runda ukrajinsko-ruskih pregovora.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

"Tačno je. Obe strane su to zvanično saopštile. Pregovori su nastavljeni u onlajn formatu, uz učešće radnih podgrupa", rekao je Podoljak.

U Istanbulu su 29. marta vodjeni pregovori uživo između delegacija Ukrajine i Rusije.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/ TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE H

Ruski ministar spoljnih poslovaSergej Lavrov ocenio je danas da je postignut određeni napredak u mirovnim pregovorima sa Ukrajinom i da Moskva priprema svoj odgovor na ukrajinske predloge iznete na poslednjoj rundi pregovora.

Lavrov je posle sastanka u Nju Delhiju sa indijskim kolegom rekao da je još nema konačno odobrenih planova za pregovore sa Ukrajinom, ali da oni moraju da se nastave, prenosi Interfaks.

"Spremamo odgovor. Postoji napredak, pre svega kada je reč o priznavanju nemogućnosti da Ukrajina bude blokovska zemlja, nemogućnosti da Ukrajina traži sreću u Severnoatlantskoj alijansi, nenuklearni, neblokovski neutralni status - to je ono što se sada prepoznaje kao apsolutna neophodnost“, kazao je Lavrov.

1 / 5 Foto: Profimedia

Prema njeghovim rečima, Ukrajina pokazuje razumevanje realnosti kada je reč o Krimu i Donbasu. Kada je reč o potencijalnim daljim kontakatima, Lavrov je da se razradjuju i da će to biti objavljeno.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.