Ukrajinski državni telekomunikacioni provajder skoro isključen
Stanje u Ukrajini, Foto: Profimedia

ŠOK

Ukrajinski državni telekomunikacioni provajder skoro isključen

Uprkos ruskim napadima na njenu telekomunikacionu i drugu infrastrukturu, ukrajinske digitalne komunikacione mreže su se pokazale izuzetno otpornim

Objavljeno:

Ukrajinski državni telekomunikacioni provajder Ukrtelekom je danas skoro potpuno isključen, što su kontrolori mreže opisali najtežim prekidom rada od početka ruske invazije 24. februara.Vladini zvaničnici u Kijevu kažu da istražuju da li je do prekida u emitovanju, koji traje od ujutru do uveče, došlo zbog sajber napada.

Direktor kompanije za nadgledanje Netblocks koja se nalazi u Londonu ;Alp Toker rekao je da je mogućnost ;povezivanja na Ukrtelekom pala na samo 13 odsto od nivoa koji je imala pre početka rata.

Ukrtelekom, koji pruža usluge telefona, interneta i mobilne telefonije, je ;sedmi po veličini provajder u Ukrajini ali je verovatno jedini u velikom delu ruralne Ukrajine.

Uprkos ruskim napadima na njenu telekomunikacionu i drugu infrastrukturu, ukrajinske digitalne komunikacione mreže su se pokazale izuzetno otpornim, delom zbog rizika koje ekipe za preuzimaju kako bi popravljale oštećene optičke kablove i srušene tornjeve.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.