U 10 KORAKA: Premijeri 3 SLOVENSKE ZEMLJE pripremili PLAN KAKO da zaustave RAT U UKRAJINI!
Ilustracija, Foto: Profimedia

PO STAVKAMA

U 10 KORAKA: Premijeri 3 SLOVENSKE ZEMLJE pripremili PLAN KAKO da zaustave RAT U UKRAJINI!

"Sloboda govora ne znači pravo na laž", napisao je poljski premijer Moravjecki koji je danas za Politiko predstavio plan

Objavljeno: 16:38h

Trojica premijera koji su pre 10 dana posetili Kijev, poljski premijer Mateuš Moravjecki, češki Petr Fijala i slovenački Janez Janša pripremili su plan od 10 koraka kako da zaustave napad Rusije, a ako taj plan ne okonča rat onda da Zapad počne aktivno da brani Ukrajinu.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

Kao prvo sve ruske banke moraju da bude izbačene iz međunarodnog sistema plaćanja SWIFT, kao drugo Zapad treba da pripremi zajedničku politiku odobravanja azila ruskim vojnicima koji odbiju da služe režimu u Moskvi, a kao treće mora da se zaustavi ruska propaganda u Evropi.

"Sloboda govora ne znači pravo na laž", napisao je poljski premijer Moravjecki koji je danas za Politiko predstavio plan.

1 / 6 Foto: Profimedia

Moravjecki, Fijala i Janša traže da se blokira ulazak ruskih brodova u luke zapadnih zemalja, a istom blokadom da bude obuhvaćen drumski saobraćaj u Rusiju i iz nje.

Plan predvidja proširenje sankcija ne samo na oligarhe već na celo njihovo poslovno okruženje i obustavljanje izdavanja viza ruskim građanima koji žele u EU.

"Ruski narod mora da shvati da će on snositi posledice tog rata. I nadamo se da će se okrenuti od Putina", poručio je u autorskom članku za Politiko Moravjecki.

1 / 7 Foto: Profimedia

Plan u poslednje tri tačke predvidja sankcije na sve članove ruske partije Jedinstvena Rusija, zabranu izvoza u Rusiju svih tehnologija koje mogu da budu iskorišćene za vodjenje rata i na kraju da se Rusija isključi iz svih medjunarodnih organizacija.

"Ne možemo da sedimo za istim stolom sa zločincima", napisao je Moravjecki.

Poljski premijer na kraju je zatražio da se ide dalje, ako ti potezi ne bi urodili plodom i da se u Ukrajinu uputi mirovna misija NATO i drugih medjunarodnih organizacija.

"Ako ne uspemo da uvedemo efikasne sankcije, nemamo izbora, moramo da branimo ukrajinski narod našim vlastitim štitovima", zaključio je Moravjecki.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.