"RAT U UKRAJINI SE TIČE SVIH U EVROPI": Oglasio se KLIČKO - pitanje je koliko će daleko otići PUTIN!
Vitalij Kličko, Foto: Profimedia

gradonačelnik kijeva

"RAT U UKRAJINI SE TIČE SVIH U EVROPI": Oglasio se KLIČKO - pitanje je koliko će daleko otići PUTIN!

Kličko je rekao da mu je gradonačelnik Marijupolja kazao da je 80 odsto stambenih zgrada u tom opkoljenom gradu uništeno

Objavljeno:

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko izjavio je da se rat u Ukrajini tiče svih u Evropi jer se ne zna koja je krajnja ambicija ruskog predsednika Vladimira Putina.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA!

"Njegova ambicija je obnova Sovjetskog Saveza. Danas Donjeck i Lugansk, sutra možda Poljska. Pitanje je koliko će Putin daleko otići i ovaj rat može uticati na sve u Evropskoj uniji", rekao je Kličko za regionalnu televiziju N1.

Kličko, višestruki svetski šampion u boksu, kazao je da Ukrajina od SAD i NATO-a očekuje odbrambeno oružje i dodao da je deo najavljene velike američke vojne pomoći već stigao u Ukrajinu.

"Već dugo tražimo zatvaranje vazdušnog prostora iznad Ukrajine. Ako to ne možete učiniti, dajte nam oružje, mi ćemo sami zatvoriti nebo", naveo je.

On je ukazao da neki političari iz zapadnih zemalja "privatno podržavaju Ukrajinu, a s druge strane ne žele da prekinu odnose s Rusijom".

"Treba zaustaviti sve poslovne odnose s Rusima jer tako dajete novac Rusiji koja ga zatim ulaže u vojsku i onda vidimo ove strašne slike iz Ukrajine", kazao je Kličko.

1 / 4 Foto: Profimedia

Naveo je da su ukrajinski vojnici osujetili "planove agresora da uništi Kijev" i da su time "sve iznenadili".

"Nikada nećemo pokleknuti, ne želimo živeti pod diktaturom, želimo živeti u slobodnoj zemlji, gde se poštuju ljudska prava. I zato se ne želimo vratiti pod okrilje Sovjetskog Saveza. Vidimo svoju budućnost u zemlji koja je deo evropske porodice. Ne branimo samo naš glavni grad i domovinu, branimo vrednosti Evropske unije", dodao je gradonačelnik Kijeva.

Kličko je rekao da mu je gradonačelnik Marijupolja kazao da je 80 odsto stambenih zgrada u tom opkoljenom gradu uništeno.

1 / 13 Foto: Profimedia

"Ceo grad je zapravo već uništen. Ne znam koliko je civila poginulo, jer ih ne možemo izbrojati, mnogo je tela pod ruševinama. Gradonačelnik kaže da je reč o hiljadama poginulih civila, njihov grad zapravo više ne postoji", naveo je Kličko.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.