MAKRON O SANKCIJAMA PROTIV RUSIJE: Zapadne sile su spremne...
Emanuel Markon, Foto: Profimedia

OGLASIO SE

MAKRON O SANKCIJAMA PROTIV RUSIJE: Zapadne sile su spremne...

Francuski predsednik je upozorio i na predstojeću krizu kada je reč o hrani pošto su i Ukrajina i Rusija veliki izvoznici osnovnih namirnica

Objavljeno:

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da su zapadne sile spremne da pojačaju sankcije protiv Rusije dok nastoje da dodatno izoluju Moskvu i izdejstvuju prekid vatre.

- Ove sankcije imaju uticaja i mogu se osetiti i mi moramo da nastavimo sa njima jer imaju efekat odvraćanja - rekao je Makron na pres konferenciji nakon samita lidera NATO i G7 u Briselu, prenosi Rojters.

Kako prenosi BBC, francuski predsednik je upozorio i na predstojeću krizu kada je reč o hrani pošto su i Ukrajina i Rusija veliki izvoznici osnovnih namirnica, a njihova proizvodnja je u velikoj meri ugrožena zbog rata.

1 / 5 Foto: Profimedija

On je dodao da neke zemlje, uključujući one na Bliskom istoku i u Severnoj Africi, posebno zavise od izvoza iz Ukrajine i Rusije. Situacija će se dodatno pogoršati za godinu dana ili 18 meseci pošto ukrajinski farmeri neće moći da zasade nove useve, dodao je Makron.

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da je spreman da nastavi dijalog sa ruskim liderom Vladimirom Putinom i da će Francuska i Evropa učiniti sve što mogu da zaustave sukob u Ukrajini.

Bonus video:

03:47

Mariupolj posle sukoba izgleda kao grad iz horor filmova

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.