ZAHAROVA UZDRMALA PLANETU IZJAVOM: Poslala OŠTRU poruku zvaničnom Kijevu
Marija Zaharova, Foto: Profimedia

BILA JE JASNA

ZAHAROVA UZDRMALA PLANETU IZJAVOM: Poslala OŠTRU poruku zvaničnom Kijevu

Prema rečima Zaharove, Ukrajina je "šansu” da zadrži zemlju u svojim granicama dobila 2014. i 2015. godine

Objavljeno:

Rukovodstvo Ukrajine je propustilo šansu da zadrži zemlju u svojim granicama.

Ovo je na brifingu izjavila zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, prenosi ruska agencija Interfaks.

1 / 5 Foto: Profimedia

- Pozivamo administraciju Zelenskog, ne znam kako da je nazovem, ovu grupu drugova, da razmisli o sudbini zemlje, ljudi, životu stanovništva, donese zaključke, donese odgovarajuće odluke. Oni su već propustili glavnu šansu za postojanje Ukrajine u svojim granicama, suverene Ukrajine, nezavisne Ukrajine“, rekao je predstavnik ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Prema njenim rečima, tu „šansu” su dobili 2014. i 2015. godine.

- Sve platforme su korišćene da se objasni da jednostavno ne postoji druga opcija za državu Ukrajinu osim preduzimanja odgovarajućih koraka u okviru Akcionog plana iz Minska. U suprotnom, zemlja će se raspasti, što vidimo sada, pred očima celog sveta, rekla je Zaharova.

1 / 5 Foto: Profimedia

Stalni predstavnik Ruske Federacije pri UN Vasilij Nebenzja rekao je da se Rusija odlučila na specijalnu operaciju u Ukrajini, tek pošto je iscrpela sve mirne i diplomatske načine za rešavanje sukoba u Donbasu.

Pored toga, prema njegovim rečima, tome su doprinele ponovljene potvrde ukrajinskih vlasti da neće primeniti sporazume iz Minska odobrene rezolucijom Saveta bezbednosti, kao i činjenica da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ne samo potvrdio planove zemlje da uđe u NATO, ali i zapretio napuštanjem beznuklearnog statusa Ukrajine.

Prethodno je portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin rekao da ne vidi razlog zašto se sporazumima iz Minska ne bi dala „još jedna šansa“.

Bonus video:

03:47

Mariupolj posle sukoba izgleda kao grad iz horor filmova

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.