RUSKE SNAGE I DALJE NEMILOSRDNE! Na putu da UNIŠTE "DONBAS", razorile blizu 1.500 ukrajinskih TENKOVA
Ilustracija, Foto: Profimedia

ruske snage

RUSKE SNAGE I DALJE NEMILOSRDNE! Na putu da UNIŠTE "DONBAS", razorile blizu 1.500 ukrajinskih TENKOVA

Naša vojska je napredovala još 12 kilometara kako bi došla do Nikolskoja i zajedno je sa jedinicama Donjecke narodne republike (DNR) opkolila naselje Sladkoje sa tri strane

Objavljeno:

Ruska vojska uništila je 214 dronova, 1.483 tenkova, 150 raketnih sistema otkako je počeo rat u Ukrajini, izjavio je danas portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Igor Konašenkov. On je dodao da su uništena i 584 artiljerijska sistema i minobacača, kao i 1.279 borbenih vozila, preneo je TAS S.

Konašenkov je, takođe, kazao da ruske snage završavaju razbijanje, kako je napomenuo, nacionalističkog bataljona Donbasa, kao i da je ruska vojska napredovala još 12 kilometara unutar ukrajinske teritorije.

- Naša vojska je napredovala još 12 kilometara kako bi došla do Nikolskoja i zajedno je sa jedinicama Donjecke narodne republike (DNR) opkolila naselje Sladkoje sa tri strane - rekao je on.

1 / 7 Foto: Profimedia

On je dodao da je "do 60 militanata ubijeno", kao i da je uništen određen broj ukrajinskog oružja, a da se vode borbe u Sladkoju, Novoukrajinki i Šahtjorskoju. TAS S dodaje da su snage samoproklamovane DNR nastavile poteru ukrajinske 53. brigade i da je ubijeno 20 ukrajinskih vojnika, uz uništavanje vojne opreme.

Bonus video:

25:03

CENTRALNI DNEVNIK 20.03.2022.

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.