ENTONI BLINKEN: "Ruska vojska je počinila ratne zločine u Ukrajini"
Ilustracija, Foto: Profimedia

saopštenje

ENTONI BLINKEN: "Ruska vojska je počinila ratne zločine u Ukrajini"

- Kao i za svaki navodni zločin, sud koji je nadležan za zločin je na kraju odgovoran za utvrđivanje krivice u određenim slučajevima , rekao je on.

Objavljeno: 19:40h

Američka vlada je zvanično objavila da su pripadnici ruskih oružanih snaga počinili ratne zločine u Ukrajini, rekao je državni sekretar Entoni Blinken u saopštenju u sredu.

Ova zvanična objava SAD usledila je nakon što su Blinken, predsednik Džo Bajden i zamenica državnog sekretara Vendi Šerman rekli da je njihovo lično mišljenje da su se ratni zločini dogodili, navodi CNN.

1 / 5 Foto: Profimedia

- Danas mogu da saopštim da, na osnovu trenutno dostupnih informacija, američka vlada ocenjuje da su pripadnici ruskih snaga počinili ratne zločine u Ukrajini - rekao je Blinken.

- Naša procena je zasnovana na pažljivom pregledu dostupnih informacija iz javnih i obaveštajnih izvora - dodao je on.

Entoni Blinken
Entoni Blinkenfoto: Profimedia

- Kao i za svaki navodni zločin, sud koji je nadležan za zločin je na kraju odgovoran za utvrđivanje krivice u određenim slučajevima. Vlada SAD će nastaviti da prati izveštaje o ratnim zločinima i deliće informacije koje prikupimo sa saveznicima, partnerima i međunarodnim institucijama i organizacijama, prema potrebi. Posvećeni smo traženju odgovornosti koristeći svaki raspoloživi alat, uključujući krivično gonjenje - zaključio je Blinken.

Bonus video:

00:42

Potresan snimak! Ukrajina: Plamen odneo sve, vatrogasci se jedva izborili sa ovom pretnjom

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.