STOLTENBERG UOČI SAMITA U BRISELU: "Upotreba HEMIJSKOG oružja od strane RUSIJE bi potpuno promenila PRIRODU SUKOBA"
Jens Stoltenberg, Foto: Profimedia

GENERALNI SEKRETAR NATO

STOLTENBERG UOČI SAMITA U BRISELU: "Upotreba HEMIJSKOG oružja od strane RUSIJE bi potpuno promenila PRIRODU SUKOBA"

Šef NATO-a je upozorio da bi upotreba hemijskog oružja bila "očigledno kršenje međunarodnog prava i sa dalekosežnim posledicama"

Objavljeno:

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg oglasio se dan uoči početka samita u Briselu i rekao da bi upotreba hemijskog oružja od strane Rusije "potpuno promenila prirodu sukoba".

- Bilo kakva upotreba hemijskog oružja od strane Rusije bila bi potpuno neprihvatljiva i potpuno bi promenila prirodu sukoba u Ukrajini - rekao je Stoltenberg.

Šef NATO-a je upozorio da bi upotreba hemijskog oružja bila "očigledno kršenje međunarodnog prava i sa dalekosežnim posledicama".

On je optužio Kinu da pruža političku podršku i da "širi očigledne laži i dezinformacije" i rekao da će se na samitu razmatrati uloga Pekinga u invaziji.

Stoltenberg je rekao da Kina dovodi u pitanje pravo nezavisnih nacija da izaberu sopstveni put, dodajući da je alijansa zabrinuta da bi Kina mogla da pruži "materijalnu podršku ruskoj invaziji".

1 / 7 Foto: Profimedia

Stoltenberg je zahtevao da Belorusija takođe mora da okonča svoje "saučesništvo u Putinovoj invaziji" i upozorio da će odluke donete na sutrašnjem samitu imati "dalekosežne posledice“.

Bonus video:

03:18

NIJEDAN RAT U EVROPI NIJE MIMOIŠAO SRBIJU: Milašinovića je naglasio da je Srbija uvek bila na udarima

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.