"RUSKO-AMERIČKI ODNOSI SU NA IVICI PREKIDA": Rjabkov otkrio od čega zavisi njihova BUDUĆNOST!
Sergej Rjabkov, Foto: Profimedia

sad i rusija

"RUSKO-AMERIČKI ODNOSI SU NA IVICI PREKIDA": Rjabkov otkrio od čega zavisi njihova BUDUĆNOST!

Rjabkov je naglasio i da je malo verovatno da će SAD pozitivno uticati na Kijev, iako bi to po njemu "stvorilo izglede za poboljšanje rusko-američkih odnosa"

Objavljeno:

Rusko-američki odnosi su na ivici prekida, a njihova budućnost zavisi od toga koji će put da odabere Vašington, rekao je danas novinarima zamenik ruskog ministar spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

-Američkom ambasadoru je juče uručena protestna nota, u kojoj se napominje da su aktuelna dešavanja dovela rusko-američke odnose do ivice prekida. Nema ništa više od onoga što je tamo navedeno. Ponovo naglašavam da se postavlja pitanje puta koji će SAD da izaberu - istakao je Rjabkov, prenosi TASS.

On je poručio da Vašington treba da napusti politiku eskalacije odnosa sa Rusijom i prestane da "upumpava oružje u Ukrajinu".

-Postavljanje pitanja o tome šta treba da se uradi da bi se ovi odnosi održali je definitivno ispravno. SAD samo treba da zaustave svoju eskalaciju, kako verbalnu tako i na način što oružjem pumpaju kijevski režim. Prestanite sa pretnjama Rusiji - rekao je Rjabkov.

Ruski diplomata je naveo i da akcije Vašingtona, koje pogoršavaju odnosa sa Moskvom, neće sprečiti Rusiju da se prilagodi sankcijama uvedenim toj zemlji.

-Ovo nema uticaja na našu opredeljenost da se prilagodimo okolnostima u vezi sa sankcijama SAD, koje su njihovi evropski sateliti uveli na predlog Vašingtona - rekao je on.

Rjabkov je naglasio i da je malo verovatno da će SAD pozitivno uticati na Kijev, iako bi to po njemu "stvorilo izglede za poboljšanje rusko-američkih odnosa".

1 / 7 Foto: Profimedia

-Ako amerikanci uspeju da nekako pozitivno utiču na Kijev, u šta ne sumnjam da bi mogli, ali sam siguran i da se to, nažalost, neće desiti ,onda mislim da bi se stvorili izvesni izgledi za normalizaciju rusko-američkih odnosa - izjavio je ruski zvaničnik.

On je saopštio i da akcije Vašingtona nemaju uticaja na "rešenost Moskve da postigne svoje ciljeve u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini", navodi TASS.

Bonus video:

01:01

27. DAN RATA: Poginulo najmanje 925 civila, 1.496 osoba je ranjeno

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.