KAPETAN PRVE KLASE IZGUBIO ŽIVOT U MARIJUPOLJU
Ilustracija, Foto: Profimedia

SMRT

KAPETAN PRVE KLASE IZGUBIO ŽIVOT U MARIJUPOLJU

Guverner Sevastopolja Mihail Razvožajev rekao je u Telegramu da je "Andrej Nikolajevič izabrao odbranu domovine kao svoje životno delo i umro za našu mirnu budućnost"

Objavljeno:

Ruski zvaničnici potvrdili su da je zamenik zapovednika ruske Crnomorske flote, kapetan 1. klase Andrej Pali, poginuo u borbama u Mariupolju, prenosi BBC.

Ranije je objavljeno da je Ukrajina tvrdila da ga je ubila u Mariupolju, potpuno okruženom gradu u kojem se vode najteže borbe u ovom trenutku.

Palijevu smrt prvobitno je potvrdio sekretar Pomorskog koledža Nakimov Konstantin Carenko na društvenoj mreži Vkontakte, prenosi Index.

Kasnije je ruski zastupnik iz Sevastopolja, baze Crnomorske flote na Krimu, rekao da je "Sevastopolj pretrpeo težak, nenadoknadiv gubitak... Pali je poginuo u borbama za oslobođenje Mariupolja od nacista".

Guverner Sevastopolja Mihail Razvožajev rekao je u Telegramu da je "Andrej Nikolajevič izabrao odbranu domovine kao svoje životno delo i umro za našu mirnu budućnost".

1 / 6 Foto: Profimedia

Rođen u Kijevu

Pali se rodio u Kijevu, 1993. godine je odbio da položi ukrajinsku vojnu zakletvu. Umesto toga služio je u ruskoj Severnoj floti.

Ranije je služio na ruskoj nuklearnoj raketnoj krstarici "Petar Veliki". Takođe je bio zamenik načelnika ruske pomorske akademije u Sevastopolju, na anektiranom Krimu.

Bonus video:

15:11

POPODNEVNI DNEVNIK 20.03.2022.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.