BELA KUĆA NAJAVILA BAJDENOV DOLAZAK U EVROPU: Putovanje će biti usresređeno podršku ukrajinskom narodu
Džozef Bajden, Foto: Profimedia

podrška

BELA KUĆA NAJAVILA BAJDENOV DOLAZAK U EVROPU: Putovanje će biti usresređeno podršku ukrajinskom narodu

Da će Bajden posetiti Ukrajinu tokom dolaska u Evropu, govorio je i bivši ukrajinski predsednik, Petro Porošenko

Objavljeno:

Predsednik Amerike Džo Bajden naredne nedelje će posetiti Evropu kako bi učestvovao u nekoliko hitnih samita. To je na Tviteru potrvdila i portparolka Bele kuće.

Džen Psaki, portparolka zvaničnog Vašingtona, objavila je na Tviteru da će Bajden da poseti Evropu, ali i da li će obići Ukrajinu. Tom prilikom ona je navela i svrhu posete američkog predsednika.

- Putovanje će biti usresređeno na nastavak okupljanja sveta u znak podrške ukrajinskom narodu i protiv invazije predsednika Putina na Ukrajinu, ali nema planova za putovanje u Ukrajinu, napisala je Psaki.

Usled Bajdenove posete Evropi, oglasila se i ambasadorka Ujedinjenih nacija Linda Tomas-Grinfild koja je u emisiji CNN-a izrazila je veliku sumnju u mogućnost Bajdenove posete Ukrajini prilikom dolaska u Evropu.

- Koliko ja znam, o tome se ne govori, rekla je ona.

1 / 7 Foto: Profimedia

Da će Bajden posetiti Ukrajinu tokom dolaska u Evropu, govorio je i bivši ukrajinski predsednik, Petro Porošenko, koji je u izjavi za "CNN" rekao kako američkog prijatelja smatra za dobrog prijatelja, i da bi njegov dolazak bio simbol solidarnosti, nazivajući taj gest i kao "ispravnim korakom kojim bi se celome svetu pokazalo da je uz njih protiv Rusije".

Bonus video:

04:39

BRZE VESTI 20.03.2022. 14-55

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.