MLADA BRAĆA KOJA SU SE IZGUBILA U AMAZONSKOJ PRAŠUMI SU PRONAĐENI: Preko 100 stanovnika ih je TRAŽILO danonoćno!
Amazonija, Foto: AP

dobre vesti

MLADA BRAĆA KOJA SU SE IZGUBILA U AMAZONSKOJ PRAŠUMI SU PRONAĐENI: Preko 100 stanovnika ih je TRAŽILO danonoćno!

Glauko i Gleison Fereira, osam i šest godina, izgubili su se pokušavajući da uhvate male ptice u džungli blizu Manikorea, država Amazonas, 18. februara

Objavljeno:

Dva mlada dečaka spasena su posle skoro četiri nedelje nakon što su se izgubili u brazilskoj amazonskoj prašumi. Oni su pronađeni i prebačeni u bolnicu.

Glauko i Gleison Fereira, osam i šest godina, izgubili su se pokušavajući da uhvate male ptice u džungli blizu Manikorea, država Amazonas, 18. februara. Lokalni sekač drveća ih je slučajno pronašao u utorak. Očekuje se da će se potpuno oporaviti nakon što su lečeni u bolnici zbog neuhranjenosti. Nakon što su dečaci nestali, stotine stanovnika provelo je nedelje tražeći ih.

Oni su se izgubili tokom kišne sezone Amazona - pa im je kretanje u džungi bilo sve vreme otežano. Niko nije mogao da ih pronađe.

Pleme Tembe, Amazonija
foto: AP

Službe hitne pomoći odlučile su da prekinu potragu 24. februara, ali su meštani nastavili da tragaju za dečacima, navodi lokalni medij Amazonia Real. Skoro četiri nedelje kasnije, dečake je pronašao čovek koji je sekao drva 6 km (3,7 milja) od sela Palmeira u zaštićenom rezervatu Lago Kapana gde dečaci žive sa roditeljima, dodaje Amazonia Real. Jedan od dečaka je viknuo u pomoć kada je čuo kako meštanin udara u drveće u blizini.

Nakon poziva, muškarac je pronašao dva dečaka kako leže na podu prašume, gladni i slabi, sa mnogo ogrebotina na koži. Kako prenose lokalni mediji, dva dečaka su rekla roditeljima da nisu ništa jeli dok su se izgubili i da su pili samo kišnicu. Nakon što su otkrili, Glauco i Gleison su poslati u regionalnu bolnicu u Manikoreu, pre nego što su u četvrtak ujutro helikopterom prevezeni u drugu bolnicu u Manausu, prenosi Globo.

Ovo nije prvi put da su se ljudi izgubili u amazonskoj prašumi. U januaru prošle godine, pilot Antonio Sena proveo je 36 dana izgubljen u jednom od najudaljenijih delova brazilskog Amazona nakon što se njegova letelica srušila. Godine 2008. Amazonia Real izveštava da je 18-godišnjak domorodac izgubljen 50 dana u udaljenoj oblasti Amazona nakon što je otišao u lov, i umro je ubrzo nakon što je pronađen.

1 / 7 Foto: AP

(Espreso / BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.