"PEKING ĆE MORATI DA PLATI CENU UKOLIKO PODRŽI RUSIJU": Danas NAPET telefonski razgovor Bajdena u Si Đinpinga!
Džozef Bajden i Si Đinping, Foto: Profimedia

ozbiljna pitanja

"PEKING ĆE MORATI DA PLATI CENU UKOLIKO PODRŽI RUSIJU": Danas NAPET telefonski razgovor Bajdena u Si Đinpinga!

Bajden će "jasno dati do znanja da će Kina snositi odgovornost za sve akcije koje preduzme kako bi podržala rusku agresiju"

Objavljeno:

Američki predsednik Džo Bajden će u petak razgovarati putem telefona sa kineskim predsednikom Si Đinpingom a očekuje se da će to biti napet razgovor u kojem će ga upozoriti da će Peking morati da plati cenu ukoliko podrži ruske vojne operacije u Ukrajini.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas pratite putem ovog LINKA!

Telefonski razgovor Bajdena i Sija zakazan je za 9 sati ujutru po istočnoameričkom vremenu (14 sati po srednjoevropskom), a Vašington je već nižim zvaničnicima kineske vlade i privatno i javno zapretio da veća podrška Rusiji znači rizik od izolacije Pekinga.

Očekuje se da će razgovor Bajdena i Sija, prvi od novembra prošle godine, biti vrlo napet.

Bajden će "jasno dati do znanja da će Kina snositi odgovornost za sve akcije koje preduzme kako bi podržala rusku agresiju, a mi nećemo oklevati sa nametanjem troškova", rekao je u četvrtak američki državni sekretar Entoni Blinken.

1 / 11 Foto: Profimedia

SAD je zabrinut da Kina razmišlja o direktnoj pomoći Rusiji s vojnom opremom za korišćenje u Ukrajini, što Kina negira. Vašington je takođe zabrinut da bi Kina mogla da pomogne Rusiji u zaobilaženju ekonomskih sankcija koje su joj zbog invazije na Ukrajinu uvele zapadne zemlje.

Bonus video:

00:51

Vodopad Hukou u proleće

(Espreso/Hina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.