SASTANAK PUTINA I ZELENSKOG SVE IZVESNIJI: "To je jedini način da se okonča ovaj rat"
Putin i Zelenski, Foto: Profimedia

OGLASILI SE UKRAJINCI

SASTANAK PUTINA I ZELENSKOG SVE IZVESNIJI: "To je jedini način da se okonča ovaj rat"

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je pre nekoliko dana rekao da Rusija ne isključuje mogućnost da Putin i Zelenski sednu za pregovarački sto

Objavljeno: 15:57h

Mihail Podoljak, savetnik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog i član ukrajinske delegacije u pregovorima sa Moskvom, rekao je da se radi na izradi dokumenata o mogućem sastanku između ukrajinskog i ruskog predsednika.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je pre nekoliko dana rekao da Rusija ne isključuje mogućnost da Putin i Zelenski sednu za pregovarački sto, ali da bi pre toga dve delegacije trebalo da "utabaju put za pregovore", kako se dvojica predsednika ne bi sastajala za džabe.

1 / 8 Foto: Belarus MFA

- Niko ne isključuje mogućnost sastanka Putina i Zelenskog. Da, konceptualno je to zaista moguće. Ali prvo, i delegacije i ministri moraju da urade svoj deo posla kako se predsednici ne bi sastali radi procesa i razgovora, već zbog rezultata - rekao je Peskov.

- Jedini način da se okonča ovaj rat jeste direktan susret dvojice predsednika. Zato i radimo na ovim mirovnim pregovorima. Radimo na dokumentima o kojima predsednici onda mogu da pregovaraju i potpušu. Očigledno je da bi to moglo uskoro da se dogodi - rekao je Podoljak u intervjuu za američku televiziju PBS.

(Espreso / PBS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.