DA LI MISTERIOZNO ORUŽJE OTEŽAVA ODBRANU UKRAJINE? Puno je ELEKTRONIKE, a 1 STVAR posebno IZNENAĐUJE! (FOTO)
Oružje, Foto: Profimedia, Printscreen

ORUŽJE

DA LI MISTERIOZNO ORUŽJE OTEŽAVA ODBRANU UKRAJINE? Puno je ELEKTRONIKE, a 1 STVAR posebno IZNENAĐUJE! (FOTO)

Predmet je prepun elektronike i proizvodi radiosignale za ometanje neprijateljskih radara koji pokušavaju da lociraju Iskander-M

Objavljeno:

Američki obaveštajni zvaničnici otkrili su da balistički projektili koje je Rusija ispalila na Ukrajinu sadrže iznenađenje: mamce koji prevare radare protivvazdušne obrane i zavaravaju rakete za detekciju toplote, piše New York Times.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas pratite putem ovog LINKA!

Naprave su dugačke oko jedan metar, u obliku strelice i bele boje s narandžastim repom. Oslobađaju ih balističke rakete kratkog dometa Iskander-M koje Rusija ispaljuje iz mobilnih lansera s druge strane granice, kaže američki dužnosnik. Kada projektil uoči da ga je naciljala protivvazdušna odbrana, ovaj misteriozni predmet se ispusti.

Predmet je prepun elektronike i proizvodi radiosignale za ometanje neprijateljskih radara koji pokušavaju da lociraju Iskander-M te sadrži izvor toplote za privlačenje nadolazećih projektila. Zvaničnik, koji nije bio ovlašćen za javan govot o obaveštajnim stvarima, opisao je predmet, ali je tražio da ostane anoniman.

Ovi mamci mogli bi biti odgovor na pitanje zašto ukrajinska protivvazdušna odbrana ima problema s presretanjem ruskih projektila Iskander, a ovi mamci ih verojatno navode na pogrešan trag, javlja Index.

Bonus video:

01:31

Majka Ksnije Pajčin na njenom grobu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.