RUSKE RAKETE NOSE MISTERIOZNI TERET: Stručnjaci otkrili čemu je reč, slični su mamcima iz HLADNOG RATA! (FOTO)
Raketa, Foto: Profimedia

Iskander-M

RUSKE RAKETE NOSE MISTERIOZNI TERET: Stručnjaci otkrili čemu je reč, slični su mamcima iz HLADNOG RATA! (FOTO)

Uređaji su slični mamcima iz hladnog rata poznatim kao "pomoć za penetraciju" i prate nuklearne bojeve glave od 1970-ih...

Objavljeno:

Američki obaveštajci su otkrili da deo balističkih raketa kratkog dometa Iskander-M, kojima ruske snage gađaju ukrajinske ciljeve od početka rata, ima misteriozni teret - nepoznati mamac dizajniran da izbegne protivvazdušne sisteme.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas pratite putem ovog LINKA!

Naime, uređaji koje emituje ova raketa uspevaju da prevare PVO radare i rakete koje funkcionišu u potrazi za toplotom. Dugi su oko 30 centimetara, u obliku strelice, bele boje sa narandžastim repom, kaže američki zvaničnik kojeg citira Njujork tajms.

Uređaji bacaju rakete Iskander-M koje su ispalile ruske snage iz mobilnih lansera preko granice kada raketa „shvati“ da je uperena u sistem protivvazdušne odbrane, rekao je zvaničnik NIT.

Upotreba mamaca objašnjava zašto ukrajinski protivvazdušni sistem ima problema u presretanju ruskih Iskandera. Ta raketa, prema američkim izvorima, može da dostigne i preko 300 kilometara. Svaki lanser može da ispali dve rakete Iskander pre ponovnog punjenja.

Fotografije belo-crvenih uređaja počele su da kruže društvenim mrežama pre dve nedelje. Mnogi su mislili da su to delovi kasetnih bombi.

1 / 3 Foto: Profimedia

Uređaji su slični mamcima iz hladnog rata poznatim kao "pomoć za penetraciju" i prate nuklearne bojeve glave od 1970-ih.

Oni su dizajnirani da izbegnu sistem protivraketne odbrane kako bi glave dosegle svoje ciljeve. Upotreba unutar rakete Iskander nije ranije viđena.

(Espreso/Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.