ALEPO JE SLOBODAN: Sirijska vojska i njeni saveznici PRED PROGLAŠENJEM POBEDE! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters / Omar Sanadiki

kraj velike bitke

ALEPO JE SLOBODAN: Sirijska vojska i njeni saveznici PRED PROGLAŠENJEM POBEDE! (FOTO) (VIDEO)

Odbrana pobunjenika juče je slomljena, što je omogućilo veliko napredovanje sirijske vojske u više od polovine preostalih delova Alepa
Objavljeno: 10:58h

Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da je 60 ljudi, uključujući civile i borce, ubijeno juče granatama ili iz vatrenog oružja, kada je sirijska vojska izvela juriš na nekoliko kvartova pod kontrolom pobunjenika u Alepu.

Pobunjenici su se juče popodne povukli iz svih četvrti na istočnoj strani reke koja protiče kroz Alepo, nakon što su protekle noći izgubili kvart Šeik Said, na jugu male teritorije koja je ostala u njihovim rukama, navodi Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu.

foto: Reuters / Omar Sanadiki

Pobunjenička enklava, koja se brzo smanjuje, prepolovila se za samo nekoliko sati, a direktor Opservatorije Rami Abdul Rahman rekao je da bici za Alepo dolazi kraj.

foto: Reuters / Omar Sanadiki

U distriktima koje su zauzele vladine snage, vojnici su već počeli da slave pucajući u vazduh, a vozači da trube sirenama najavljujući pobedu, pokazuju snimci koje je objavila sirijska državna televizija.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je juče da su 728 pobunjenika položila oružje u protekla 24 sata i da su prešli u zapadni deo Alepa, kao i da je 13.346 civila u istom tom periodu napustilo distrikte pod kontrolom pobunjenika u Alepu.

foto: Reuters / Abdalrhman Ismail

(Espreso.co.rs / Mondo)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.