ALEPO JE SLOBODAN: Sirijska vojska i njeni saveznici PRED PROGLAŠENJEM POBEDE! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters / Omar Sanadiki

kraj velike bitke

ALEPO JE SLOBODAN: Sirijska vojska i njeni saveznici PRED PROGLAŠENJEM POBEDE! (FOTO) (VIDEO)

Odbrana pobunjenika juče je slomljena, što je omogućilo veliko napredovanje sirijske vojske u više od polovine preostalih delova Alepa
Objavljeno: 10:58h

Sirijska vojska i njeni saveznici preuzeli su punu kontrolu nad svim okruzima u Alepu, pošto su se pobunjenici povukli iz grada, saopštio je neimenovani izvor iz sirijske vojke.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Odbrana pobunjenika juče je slomljena, što je omogućilo veliko napredovanje sirijske vojske u više od polovine preostalih delova Alepa, koji su bili pod kontrolom pobunjenika.

To je dovelo do povlačenja pobunjenika u nekoliko okruga na zapadnoj obali reke. Sirijska vojska i njeni saveznici su pred proglašenjem pobede u Alepu, rekao je ranije izvor u sirijskoj vojsci, nakon što su pobunjenici u tom gradu svedeni na veoma malu teritoriju koju neprestano zasipaju bombe.

Bombardovanje pobunjeničke zone u Alepu nastavljeno je juče bez prestanka, a jedan civil koji je tamo ostao "zaglavljen" opisao je situaciju kao "sudnji dan", prenosi Rojters.

foto: Reuters / Omar Sanadiki

- Borbe u istočnom Alepu bi trebalo brzo da budu okončane. Pobunjenici nemaju mnogo vremena. Ili će morati da se predaju, ili će umreti - rekao je novinarima u Alepu general Zaid al-Saleh, načelnik bezbednosnog komiteta vlade za taj sirijski grad.

foto: Reuters / Omar Sanadiki
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.