POTRESNE ŽALBE IZ UKRAJINSKOG GRADA: Poslednji PUT su se javili pre 8 DANA, ponestajalo im HRANE
Ilustracija, Foto: Profimedia

žalbe

POTRESNE ŽALBE IZ UKRAJINSKOG GRADA: Poslednji PUT su se javili pre 8 DANA, ponestajalo im HRANE

Poslednji put kada je BBC razgovarao sa stanovnicima Ivankova bilo je pre 8 dana, kada su rekli da im ponestaje zaliha hrane i da se očajnički nadaju evakuaciji

Objavljeno:

Ukrajinske vlasti najavile su brojne rute za evakuaciju, međutim, na spisku se ne spominju sela i gradovi koji su blizu granice sa Belorusijom.

Situaciju u Ukrajini iz časa u čas možete pratiti na našem blogu putem ovog LINKA.

Ruske snage su na početku sukoba u Ukrajini ušle su u grad Ivankov, koji se nalazi 65 kilometara severozapadno od Kijeva. Stanovnici Ivankiva su tada za BBC rekli da ruski vojnici navodno pucaju na svakoga ko pokuša da napusti grad.

S obzirom da je u Ivankov stiglo puno vojnika iz Belorusije, veruje se da Rusi ovo mesto koriste kao kopnenu bazu za pojačanje pre nego što krenu u novi napad na glavni grad Kijev.

Možda je to jedan od razloga, piše BBC, zašto ne puštaju civile da odu, jer bi oni mogli da obaveste ukrajinske snage o kretanju ruskih vojnika i njihovim položajima.

1 / 7 Foto: Profimedia

Poslednji put kada je BBC razgovarao sa stanovnicima Ivankova bilo je pre 8 dana, kada su rekli da im ponestaje zaliha hrane i da se očajnički nadaju evakuaciji.

Bonus video:

00:24

ČOVIĆ O KANDIDATURI VUJOŠEVIĆA ZA GRADONAČELNIKA: Imao JASNU PORUKU na pitanje o bivšem treneru košarkaša Partizana

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.