ZELENSKI PRODUŽAVA TRAJANJE RATNOG STANJA: Britanci istražuju navodnu pogibiju njenih građana
Ilustracija, Foto: Profimedia

19. dan

ZELENSKI PRODUŽAVA TRAJANJE RATNOG STANJA: Britanci istražuju navodnu pogibiju njenih građana

Dan za nama obeležilo je i ubistvo nekadašnjeg novinara lista "Njujork tajms" Brent Renoa, dok je njegov kolega povređen i još uvek se nalazi u bolnici.

Objavljeno: 00:14h

Činjenice:

Zelenski razgovarao sa Šarlom Mišelom o pomoći EU

Francuska: Sutra se očekuje uvođenje novih sankcija Rusiji

Danas se očekuje nastavak pregovora Rusije i Ukrajine

Džonson razgovarao sa Zelenskim

Crveni krst: Mariupolju preti najteži scenario

Nekadašnji novinar lista "Njujork tajms" Brent Reno ubijen u Ukrajini

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini ušla je u 19. dan. Juče su ruske snage proširile ofanzivu i na zapadni deo Ukrajine, ispalivši rakete na vojnu bazu u blizini grada Lavova, koji se nalazi na 26 kilometara od granice sa Poljskom. Tom prilikom je, prema zvaničnim podacima Ukrajine navodno ubijeno 35 osoba, a mnogi zapadni zvaničnici odmah su osudili ovaj napad.

1 / 26 Foto: Profimedia

Situacija u ukrajinskom gradu Mariupolju postaje strašna. Gradska uprava je kasno sinoć potvrdila da humanitarni konvoj koji nosi pomoć građanima još uvek nije stigao.

Dan za nama obeležilo je i ubistvo nekadašnjeg novinara lista "Njujork tajms" Brent Renoa, dok je njegov kolega povređen i još uvek se nalazi u bolnici. Ovaj 51-godišnji nagrađivani novinar navodno je ubijen kada su ruske snage otvorile vatru na automobil u blizini Irpina.

Ceo svet sa nestrpljenjem očekuje nastavak pregovora između Rusije i Ukrajine koji je najavljen za danas u 10.30 po ukrajinskom vremenu.

Iz časa u čas:

12:00 Sjedinjene Američke Države neće dozvoliti nijednoj zemlji da pomogne Rusiji da nadoknadi svoje ekonomske troškove zbog situacije s Ukrajinom i zapadnih sankcija, rekao je danas portparol Stejt departmenta Ned Prajs.

Ned Prajs, Ned Price
foto: Printscreen

„Jasno smo stavili do znanja u našim kontaktima sa Pekingom da nećemo dozvoliti nijednoj državi da kompenzuje Rusiji gubitke“, rekao je Prajs tokom redovnog brifinga, komentarišući moguću kinesku podršku ruskim akcijama, prenela je RIA Novosti.

Prajs je podsetio da je delegacija SAD tokom konsultacija u Rimu sa kineskom stranom „upozorila Peking“ na posledice moguće podrške ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini za bilateralne odnose, dodaje ruska novinska agencija.

23:10 Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski poslao je večeras parlamentu zakon u kojem traži da se produži ratno stanje za još 30 dana, počev od 24. marta, saopšteno je na sajtu predsednika ove zemlje.

22:50 Bespilotna letelica koja se srušila u Rumuniji je navodno ruske proizvodnje.

Mašine probijaju put do zavejanih mladića na Goliji: Sneg i duboki minus zavejali sela

Portal Defense Romania, koji tvrdi da je procenio slike olupine i izveštaje regionalnih medija, piše da je navodno reč o izviđačkom dronu Orlan 10. To je višenamenska bespilotna letelica srednjeg dometa koju je razvila ruska kompanija za rusku vojsku.

22:30 - U Velikoj Britaniji traje istraga o navodnoj pogibiji trojice bivših pripadnika specijalnih snaga u ruskim napadima u Ukrajini, navodi Independent.

Nadležni sprovode istragu pošto su desetine ubijene u raketnom napadu u blizini ukrajinske granice sa Poljskom u nedelju.

22:15 MSP 16. marta donosi presudu po tužbi Ukrajine protiv Rusije

Telegraf ispred zgrade u kojoj je muškarac pretio da će se zapaliti benzinom: Sprečeno samoubistvo

Međunarodni sud pravde u Hagu (MSP) saopštio je danas da će presudu po tužbi Ukrajine protiv Rusije doneti 16. marta, javlja Rojters.

Na saslušanjima pred sudom UN u Hagu pojavila se samo ukrajinska delegacija, dok je ruska strana odlučila da ne prisustvuje sednicama.

20:45 Nebenzja: Ukrajinske snage pripremaju provokacije otrovima

Ukrajinske oružane formacije pripremaju provokacije uz upotrebu toksičnih supstanci, kako bi kasnije za to okrivile Rusiju, rekao je danas na sednici Saveta bezbednosti UN Vasilij Nebenzja, stalni predstavnik Rusije u toj organizaciji.

- Prema dostupnim informacijama ruskog Ministarstva odbrane, ukrajinske oružane formacije aktivno pripremaju provokacije upotrebom otrovnih supstanci kako bi optužile Rusiju da navodno koristi hemijsko oružje - rekao je Nebenzja.

On je napomenuo da su ukrajinski nacionalisti u noći 9. marta doneli oko 80 tona amonijaka u selo Zoločiv, severozapadno od Harkova.

- A već 10. marta ukrajinski mediji su počeli da šire informacije o metodama zaštite u slučaju hemijskih napada. Tako da nema sumnje u kojem pravcu se ta ideja razvija. Štaviše, naše američke kolege unapred sugerišu ko će biti krivac za opasan razvoj događaja - dodao je ruski diplomata.

20:25 Kina spremna da pomogne Rusiji vojno i ekonomski?

SAD su danas prenele svojim saveznicima i više zemalja Azije da je Kina pokazala spremnost da Rusiji pruži ekonomsku i vojnu pomoć kako bi podržala njenu vojnu intervenciju u Ukrajini, javlja Rojters pozivajući se na neimenovanog američkog zvaničnika.

U poruci koju su, kako je rekao izvor Rojtersa koji je želeo da ostane anoniman, diplomatskom poštom poslali obaveštajni zvaničnici, navodi se i da se očekuje da će Kina demantovati ovakve navode.

20:20 Kremlj tvrdi: Zelenski nije tražio razgovor sa Putinom

Administracija Volodimira Zelenskog nije tražila telefonski razgovor sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, rekao je za agenciju RIA Novosti portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Ne - odgovorio je Peskov na pitanje da li je bilo takvog zahteva danas ili prošle nedelje.

Ranije je pres-sekretar predsednika Ruske Federacije rekao da niko ne isključuje mogućnost razgovora Putina i Zelenskog, ali pre toga delegacije i ministri treba da se postaraju da sastanak dovede do rezultata, a ne da to bude samo razgovor radi razgovora.

19:55 Moskva: Prvo hapšenje za veleizdaju od početka ofanzive

U Moskvi je prvi put od početka specijalne vojne intervencije u Ukrajini uhapšena osoba pod optužbom za veleizdaju, rekao je danas za TAS S izvor iz jedne od ruskih agencija za sprovođenje zakona.

Crveni trg, Moskva, Rusija
foto: Profimedia

- Okružni sud Lefortovo u Moskvi naložio je hapšenje Jurija Abramova pod optužbom za veleizdaju, odnosno, po članu 275 ruskog krivičnog zakona - otkrio je izvor.

19:15 Peskov: Neće biti susreta Putin - Bajden

Moskva i Vašington ne žele da organizuju sastanak predsednika Rusije Vladimira Putina i SAD Džoa Bajdena, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Američki mediji preneli su ranije da se očekuje da predsednik Bajden otputuje u Evropu radi razgovora o situaciji u Ukrajini, prenosi TAS S.

Dmitrij Peskov
foto: Profimedia

- Neće biti susreta Putin-Bajden - odgovorio je Peskov na pitanje da li se razmatra mogućnost susreta predsednika Rusije i SAD.

Kako prenosi NBC TV, tokom svog putovanja u Evropu, Bajden će verovatno posetiti Brisel, gde su sedišta upravnih tela NATO i EU, ali se ne navode dodatni detalji putovanja niti konkretni datumi.

18:58 Putin sa izraelskim premijerom razgovarao telefonom

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je danas telefonom sa izraelskim premijerom Naftalijem Benetom, saopštio je Kremlj, dodajući da je razgovor obavljen na inicijativu Izraela.

Vladimir Putin
foto: Profimedia

Kremlj je saopštio da je Benet Putina informisao o njegovim nedavnim razgovorima sa liderima više zemalja u vezi sa situacijom u Ukrajini. Putin i Benet su se saglasili da nastave sa dijalogom.

18:16 Erdogan: Prerano komentarisati kupovinu ruskog oružja

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da je prerano komentarisati moguću kupovinu veće količine ruskog oružja s obzirom na invaziju Moskve na Ukrajinu, te dodao da će Ankara odlučiti o tome nakon što vidi koji će joj uslovi biti ponuđeni.

Redžep Tajip Erdogan
foto: Profimedia

Erdogan je rekao da je Turska pružila vojnu podršku Ukrajini na način na koji saveznici iz NATO nisu bili u mogućnosti uprkos njenim vezama sa Rusijom. Ankara nastavlja da šalje podršku Kijevu.

18:15 Molba Pekingu da utiče na Moskvu

Španski ministar spoljnih poslova Hoze Manuel Albares zamolio je kineskog kolegu Vanga Jija da Peking iskoristi uticaj na Moskvu kako bi se okončao rat u Ukrajini.

- U istorijskom smo trenutku koji traži od nas odgovornost i viziju svih svetskih lidera - kazao je Albares Vangu tokom telefonskog razgovora, saopštilo je špansko ministarstvo spoljnih poslova.

Navodi se da je Albares osudio "rusku agresiju na Ukrajinu".

18:05 Zelenski razgovarao sa Fon der Lajen o sankcijama Rusiji

Predsednik Ukrajine saopštio je danas da je razgovarao sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen o podršci Evropske unije Ukrajini.

- Razgovarao sam sa Fon der Lajen o podršci Ukrajini od Evropske unije u borbi protiv ruske agresije. Važno je pooštriti sankcije Rusiji. Takođe smo zahvalni za značajnu finansijsku pomoć. Ukrajina nastavlja da se kreće ka članstvu u Evropskoj uniji - naveo je Zelenski na Tviteru.

17:41 Devet žrtava napada na TV toranj u Rovenjskoj oblasti

Najmanje devet osoba je danas poginulo u vazdušnom napadu na televizijski toranj u Rovenjskoj oblasti na severu Ukrajine, izjavio je lokalni guverner Vitalij Koval.

Kako je naveo, još devet osoba je ranjeno u napadu, prenosi Rojters.

- I dalje ima ljudi pod ruševinama - rekao je on.

17:20 Moguć dolazak Bajdena u Evropu zbog situacije u Ukrajini

Zvaničnici Bele kuće razgovaraju o mogućnosti da američki predsednik Džozef Bajden otputuje u Evropu u narednim nedeljama kako bi razgovarao o Rusiji i Ukrajini sa saveznicima, izjavio je danas izvor upoznat sa situacijom.

Nije izvesno da li će se putovanje realizovati jer planovi još nisu finalizovani, dodao je neimenovani izvor, preneo je Rojters.

Bela kuća je odbila da prokomentariše ovu informaciju.

17:10 Ukrajina ne isključuje mogućnost razmene zatvorenika

17:05 Slovačka proterala troje ruskih diplomata

Slovačka je donela odluku da protera troje ruskih diplomata, a Rusija sprema odgovor na taj potez, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

15:42 Ukrajina negira da je gađala Donjeck

Zaplenjena veća količina benzina i evrodizela u akciji "Plovne reke": Sumnja se da na krijumčarenje

Ukrajina negira tvrdnje ruskih vlasti da je gađala Donjeck i tvrdi da je najmanje 20 civila "poginulo od ruske rakete ili neke druge vrste municije".

15:32 Više od 2,8 miliona ljudi pobeglo iz Ukrajine

Prema podacima UN-a, više od 2,8 miliona ljudi napustilo je Ukrajinu od početka specijalne operacije ruske vojske u toj zemlji.

15:05 Još jedna dojava o bombi na letu Beograd - Moskva

15:01 Četvrta runda se sutra nastavlja

Mihail Podoljak iz ukrajinske delegacije rekao je da je u toku "tehnička pauza" i da će četvrta runda pregovora biti nastavljena sutra.

- U pregovorima je napravljena tehnička pauza do sutra. Pregovori se nastavljaju - naveo je Podoljak.

14.48 - Proradio humanitarni koridor iz Marijupolja

"Zeleni" humanitarni koridor iz Marijupolja je proradio, saopštio je na svojoj Fejsbuk stranici zamenik gradonačlenika tog grada Petror Andrjušenko.

Iz grada je već uspelo da izađe nekoliko desetina automobla sa ljudima. Oni se kreću u pravcu Zaporožja gde je organizovana prva pomoć.

14.41 - Ponovo oštećen dalekovod koji snabdeva Černobillj strujom

Ukrajinska državna elektroenergetska kompanija saopštila je da su ruske snage ponovo oštetile dalekovod koji snabdeva strujom zatvorenu nuklearnu elektranu u Černobilju, nakon što je on popravljen.

14.36 - Grošelj: Ako je Srbiji važniji odnos sa Rusijom, EU to prihvata, ali…

Ako Srbija ne želi da uskladi spoljnu politiku sa Evropskom unijom po pitanju Rusije, EU to prihvata, ali i Beograd treba da prihvati da Unija ima slobodu odlučivanja kakav odnos želi da ima sa Srbijom, rekao je evropski poslanik iz Slovenije Klemen Grošelj.

14:06 Rusiji suspendovano članstvo u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope

Rusiji je danas suspendovano članstvo u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, pošto je Moskva prošle sedmice najavila da će prestati da učestvuje u radu Saveta Evrope.

13:50 Zelenski: Borimo se do pobede

Predsednik Ukrajine obratio se dok traje četvrta runda pregovora ukrajinske i ruske delegacije.

13:10 Blizak Putinov saveznik: Operacija u Ukrajini ide sporije nego što se očekivalo

13:08 Kako je Putin zaobišao "nebesku rampu"

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je novi zakon koji ima za cilj povećanje stabilnosti saobraćaja pred pritiskom sankcija.

12:36 Da li je Rusija tražila pomoć drugih zemalja?

Zaplenjena veća količina benzina i evrodizela u akciji "Plovne reke": Sumnja se da na krijumčarenje

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov otkrio je da li je Rusija tražila pomoć drugih zemalja oko Ukrajine.

12:14 U Donjecku poginuo 17 ljudi

Zaplenjena veća količina benzina i evrodizela u akciji "Plovne reke": Sumnja se da na krijumčarenje

U padu Tochka-U rakete u centru Donjecka ubijeno je 17, a povređeno je 28 ljudi, saopštili su iz DNR-a.

12:11 Kina: SAD da odgovore o biolaboratorijima u Ukrajini

Kineske vlasti pozvale su Sjedinjene Države da demonstriraju transparentnost kada je reč o nedavno otkrivenim biološkim laboratorijama u Ukrajini, izjavio je danas portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Džao Liđen.

11:26 U Kijevu stradala samo jedna osoba

Zahvaljujući vama koji ste podržavali politiku odgovornosti uspeli smo: Vučić u Titelu

Iako je ranije saopšteno da su dve osobe stradale u gađanju stambene zgrade u Obolonu u Kijevu, vlasti su sad saopštile da je ipak stradala samo jedna osoba, a da je troje ljudi ranjeno.

11:15 Uspešna evakuacija na području Kijeva. Mašine probijaju put do zavejanih mladića na Goliji: Sneg i duboki minus zavejali sela

Gradovi na prvoj liniji u blizini Kijeva uspešno se evakuišu peti dan zaredom, rekao je regionalni guverner Aleksij Kuleba.

- Primirje u našem regionu se drži, ali je veoma uslovno - rekao je on i dodao da se u daljini od mesta gde je stacioniran čuju povremene eksplozije.

11:11 U toku 4. runda pregovora

- Stranke aktivno iznose svoje stavove, koji su već razjašnjeni. Komunikacija je teška, ali ide. Razlog za razlike je što imamo veoma različite političke sisteme. Ukrajina je za slobodan dijalog u društvu i obavezan konsenzus - naveo je član ukrajinske delegacije Mihail Podoljak na svom Tviter nalogu.

10:50 U Donjecku stradalo 23 ljudi

Zahvaljujući vama koji ste podržavali politiku odgovornosti uspeli smo: Vučić u Titelu

Ukrajina preko Telegrafa sa suzama u očima šalje najvažniju poruku

Ukrajinska raketa "Točka-U oborena" je u blizini zgrade Vlade u centru Donjecka, a u napadu je stradalo 23 ljudi, među njima najmanje i jedno dete, saopštile su lokalne vlasti.

10:47 Jedna od najpoznatijih votki na svetu menja ime

10:10 DNR: Ukrajinske snage granatirale rudnik "Zasjadko" u Donjecku

Ukrajinske snage navodno su granatirale rudnik "Zasjadko" u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici, a 83 osobe nalaze se pod zemljom, saopštilo je danas Ministarstvo za ugalj i energetiku DNR. Dodaje se da je u toku akcija izvlačenja ljudi i da nema povređenih.

Inače, "Zasjadko" smatra se jednim od najvećih rudnika u Ukrajini.

09:42 Ukrajinci pogodili ruski borbeni avion

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je pilot aviona Su-25 uspeo da prizemlji letelicu nakon što je pogođena ukrajinskim projektilom.

09:36 Kijev otkrio šta će tražiti tokom pregovora

Savetnik šefa kabineta ukrajinskog predsednika rekao je da će Kijev, tokom četvrte runde pregovora sa Moskvom, razgovarati o prekidu vatre, hitnom povlačenju trupa i bezbednosnim garancijama.

Mihail Podoljak rekao je da ih čekaju teški pregovori.

09:29 EU ima spremna nove sankcije za Rusiju

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel rekao je da je EU spremna da uvede i nove sankcije Rusiji ukoliko bude trebalo.

- Prve sankcije smo kalibrirali tako da budu bolnije za Rusiju, a manje za nas. Moramo da nastavimo pritisak da promenimo odnos snaga. Imamo i druge dodatne sankcije na čekanju - rekao je on u intervjuu za list la Republika.

09:24 Sve nuklearke u Ukrajini rade nesmetano

Zaplenjena veća količina benzina i evrodizela u akciji "Plovne reke": Sumnja se da na krijumčarenje

Sve nuklearne elektrane u Ukrajini funkcionišu stabilno i nivoi radijacije su u normalnim okvirima, saopštio je Energoatom

09:21 Raste broj žrtava u Mariupolju

Veruje se da je najmanje 2.500 ljudi poginulo u južnom lučkom gradu Mariupolju od početka specijalne operacije ruske vojske u Ukrajini 24. februara. Taj broj je jutros potvrdio savetnik ukrajinskog predsednika Oleksij Arestovič.

09:13 "Rusija hoće da ugrozi NATO"

Ukrajina preko Telegrafa sa suzama u očima šalje najvažniju poruku

Jučerašnji ruski raketni napad na ukrajinsku vojnu bazu u blizini granice sa Poljskom bio je pokušaj da se "ugrozi" NATO, rekao je zamenik poljskog ministra spoljnih poslova Marčin Pržidač za BBC.

09:01 Kuleba kritikovao Berlin: Nemačka odgovorna jer je Rusija izgradila moć

08:55 Više od 1,75 miliona ljudi pobeglo iz Ukrajine u Poljsku

08:40 U ponedeljak 10 humanitarnih koridora

U ponedeljak će biti otvoreno 10 humanitarnih koridora, saopštile su ukrajinske vlasti.

08:30 Rusija ne vidi razlog za slanje mirovnjaka UN u Ukrajinu

08:25 Kijev: Rusija gađala fabriku aviona, ne aerodrom u Kijevu

Nakon prvih informacija o tome da je gađan aerodorom Antonov u Kijevu, gradske vlasti su se ponovo oglasile i rekle da je gađana fabrika aviona, ne aerodrom.

Fabrika za proizvodnju aviona Antonov nalazi se na aerodromu Svjatošin, oko 10 km od centra Kijeva.

Neprovereni video snimci na društvenim mrežama pokazuju gust oblak dima koji se diže iznad fabrike.

08:15 Ima li naznaka kraju sukoba i šta govore Putinovi potezi?

08:10 Vlasti: Gađan aerodrom u Kijevu

Aerodrom Antonov, na severu Kijeva, pogođen je ruskim granatiranjem, saopštile su vlasti u prestonici.

Antonov, takođe poznat kao Hostomel, najvažniji je međunarodni teretni aerodrom u Ukrajini, kao i ključna vojna vazdušna baza.

Neprovereni video snimci na društvenim mrežama pokazuju gust oblak dima koji se diže iznad aerodroma.

07:43 Trudnica i beba umrle nakon napada na porodilište?

07:35 Ukrajina: Dvoje poginulih nakon što je granata pogodila zgradu u Kijevu

Dve osobe su poginule a tri povređene kada je granata pogodila stambenu zgradu u Kijevu, rekle su ukrajinske hitne službe.

- U 7:40 tela dvoje ljudi pronađena su u devetospratnici, tri osobe su hospitalizovane, a devet je dobilo pomoć na licu mesta - rečeno je u saopštenju.

07:22 Skoro 2,7 miliona ljudi pobeglo iz Ukrajine

Skoro 2,7 miliona ljudi pobeglo je iz Ukrajine od početka vojne operacije, a više od 100.000 ljudi napustilo je zemlju u proteklih 24 sata, prema podacima UN.

07:17 Krim i Donbas povezani kopnenim koridorom

U okviru specijalne vojne operacije ruske vojske Krim i Donbas su povezani kopnenim koridorom, saopštio je stalni predstavnik Krima pri predsedniku Rusije i vicepremijer krimske vlade Georgij Muradov.

- Krim i Donbas sada povezuje kopneni koridor na teritoriji Ukrajine. Pod kontrolu je stavljena magistrala od Krima do Mariupolja - rekao je on.

Prema njegovim rečima, već sada treba razmišljati o saradnji prilikom transporta tereta preko ključnih luka na Krimu i Azovskom moru - Mariupolja i Berđanska.

- U tome je zalog razvoja čitavog regiona - naglasio je Muradov.

07:13 Novo obraćanje Zelenskog: Čekam na sastanak sa Putinom

07:00 Kina o tome da je Rusija tražila pomoć: Nismo čuli za to

Portparol kineske ambasade u SAD Liu Pengju izjavio je da nikada nije čuo za to da je Moskva tražila vojnu pomoć od Pekinga nakon što je započela operaciju u Ukrajini.

On je naglasio da je prioritet Kine da spreči da napeta situacija u Ukrajini izmakne kontroli, prenosi Rojters.

Na pitanje da prokomentariše pisanje američkih medija da je Rusija tražila vojnu pomoć od Kine, portparol kineske ambasade rekao je: "Nikada nisam čuo za to".

- Trenutna situacija u Ukrajini je zaista zabrinjavajuća. Sada je prioritet sprečiti da napeta situacija eskalira ili izmakne kontroli - naveo je portparol ambasade.

06:49 Australija uvodi sankcije Abramoviču

Australija uvodi sankcije za 33 ruska biznismena i njihove porodice, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. Na spisku sankcija su i Roman Abramovič i Kiril Dmitrijev.

06:45 Gađana devetospratnica u Kijevu?

Devetospratnica u glavnom gradu Ukrajine navodno je jutros bila meta ruskih snaga.

06:41 SAD traže od svojih državljana da odmah napuste Ukrajinu

Američka ambasada u Kijevu ponovo je pozvala građane SAD da odmah napuste Ukrajinu, pošto su ruski napadi koji su u toku učinili bezbednosnu situaciju „nasilnom i nepredvidivom“.

1 / 17 Foto: Profimedia

06:39 Ukrajinci oborili četiri ruska aviona?

Štab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je da je u poslednja 24 sata uspešno oborio četiri aviona, tri helikoptera i nekoliko bespilotnih letelica koje pripadaju ruskim snagama.

06:34 Za danas najavljena četvrta runda pregovora

Član ukrajinske delegacije David Arahamia juče je rekao da će pregovori sa Rusijom putem video linka navodno početi u 10.30 po lokalnom vremenu.

Kremlj, međutim, još uvek nije potvrdio ove navode.

06:30 Zelenski se danas obraća Savetu Evrope

Očekuje se da će se ukrajinski predsednik obratiti Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, na vanrednoj sednici.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.